Wezwanie do zapłaty na rzecz Provident

• Autor wątku Autor wątku winsblack1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

winsblack1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam i proszę o pomoc.Otóż mój problem polega na tym że pracowałem w firmie zajmującej się udzielaniem pożyczek w domu.Jakiś czas temu moja klientka przyszła do mnie z dowodem osobistym sąsiadki twierdząc że chce ona wziąść pożyczkę tylko nie może podpisać się bo pracuje do póżnych godzin.Zamiast jej na umowie pożyczki podpisała się moja klientka ,za tydzień sytuacja powtórzyła się z mężem i na umowie podpisała się tez moja klientka.Obie pożyczki były spłacane regularnie .Pieniądze za raty dostawałem od mojej starej klientki( twierdziła że sąsiadka jej z mężem przynosi bo nie chcieli żebym przychodził do domu po raty)wszystko było w porządku dopóki nie zrobiła się mała zaległość tj jakieś 150zł zadzwoniła do nich firma od odzyskiwania należności lecz oni się wyparli że nie brali żadnej pożyczki.Wtedy zostałem zawieszony miałem kontrole klientów .Dowiedziałem się że moja klientka podpisała oświadczenie ze sfałszowała podpis i podpisała się za sąsiadkę.W dniu zawieszenia sam napisałem rozwiązanie umowy lecz po kilku tygodniach przyszło mi wezwanie do zapłaty na kwotę 5.500zł bez żadnego uzasadnienia.(TA KWOTA MNIE DZIWI BO OBYDWIE POŻYCZKI NIE BYŁY NA TĄ SUMĘ)W tej chwili jestem bezrobotny pobieram zasiłek i moje pytanie CO MI GROZI ZA POŚWIADCZENIE NIEPRAWDY (JA NIE FAŁSZOWAŁEM ŻADNEGO PODPISU)JA ŻADNEJ KORZYSCI Z TEGO NIE MIAŁEM.JUTRO CHCĘ NAPISAC PISMO DO WINDYKACJI O JPRZESŁANIE JAKIEGOŚ PROTOKOŁU Z ICH KONTROLI.MAM NADZIEJE ZE DOBRZE ROBIE.PROSZE O POMOC W TEJ SPRAWIE PILNE!!!!!

Powrót