wezwanie do zapłaty odbiera "teściowa"

• Autor wątku Autor wątku BrotherBear
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BrotherBear

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry!
Czytając wcześniejsze posty na Państwa forum, starałem się poradzić sobie w moim problemie, teraz jednak utknąłem w martwym punkcie i proszę o Państwa pomoc.

Sprawa wygląda następująco:
Wystawiłem na OLX towar w cenie 100zł. Skontaktował się ze mną Pan X poprzez maila, następnie zadzwonił był, zainteresowany kupnem. Mailowo podał mi dane do wysyłki, podałem cenę wysyłki wraz z informacją o nadaniu paczki za pobraniem(taka była wola kupującego). Stwierdził, że "Ok, ma nadzieję, że wszystko będzie ok"(Czy to oznacza, że umowa została zawarta?". Następnie dostaję informację, ze paczka nie została odebrana i została zwrócona na mój adres. Próbowałem się mailowo dowiedzieć co się stało i czemu nie odebrał towaru: brak odpowiedzi. Wysłałem więc(bazując na tym forum) wezwanie do zapłaty za przesyłkę, zapłaty za towar, zapłaty za owe wezwanie i odebranie towaru. Dzisiaj dostałem potwierdzenie odbioru przez teściową, wynaczony tydzień na spłatę minął, pieniędzy oraz chęci na dogadanie się jak nie było, tak nie ma.

Robiąc prywatne facebookowe śledztwo Pan X ma narzeczoną (nazwisko jest takie samo jak "teściowej" z potwierdzenia odbioru), która mieszka w miejscowości podanej jako miasto wysyłki, jednak miasto zamieszkania Pana X jest inne.

Cóż mi pozostało? Co jeżeli podany adres, jest adresem narzeczonej a nie jego? Czy jest to jakaś przeszkoda?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie.

Powrót