Wezwanie do zapłaty pod rygorem Otwarcia lokalu ! Komornik

• Autor wątku Autor wątku Sebek2018
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sebek2018

Użytkownik
Odpowiedzi
56
Witam ponownie szanowne grono ;-)

Parę dni temu dostałem zaskakujące pismo od komornika sądowego o" wezwaniu do zapłaty pod rygorem przymusowego otwarcia lokalu " !!!!!! A wytłuszczonym drukiem dopisane cos typu " w razie niezapłacenia kwoty 2750 zł w terminie komornik na podstawie art 814 1 kpc będzie otwieral MOJE drzwi przymusowo nawet jak dłużnika nie bedzie w domu hehe .
Mieszkanie jest moje od 4 lat i nikomu nie wyjmowałem oraz nie mam żadnych długów.

Czy komornik ten to kretyn ?? Czy nygus ?? Czy szuka ofiary he ?
Chyba wystarczy zajrzeć do sądu i zobaczyć kto i od kiedy jest właścicielem lokalu . Po drugie czuje się zastraszony w swoim domu oraz uważam że są to groźby że ktoś otworzy móje mieszkanie !
.

Dane i PESEL z wezwanie nie są moje he , wyrok z 2012 roku .

Ja jestem wlascilem lokalu gdzie przyszło pismo od 4 lat .
To czy taki jełop komornik nie może ruszyć 4 liter i sprawdzić w sądzie kto jest właścicielem lokalu ??

Dziękuję ponownie z góry za😉👍 pomoc

Ostatnia edycja:
Dane i PESEL z wezwanie nie są moje he , wyrok z 2012 roku .
Otwarłeś list nie adresowany do Ciebie?
To czy taki jełop komornik nie może ruszyć 4 liter i sprawdzić w sądzie kto jest właścicielem lokalu ?
Co to miało by dać? To że dłużnik nie jest właścicielem lokalu, wcale nie oznacza że nie może tam być jego majątku.
Czy komornik ten to kretyn ?? Czy nygus ?? Czy szuka ofiary he ?
Zamiast wylewać pomyje na komornika, radzę skontaktować się z jego kancelarią i sprawę wyjaśnić. Nikt innej porady nie udzieli.

Był w mojej skrzynce i nikt taki tutaj od 9 lat nie mieszkał, więc tak otworzyłem . Mieszkam z żoną i z dzieckiem tutaj od 4 lat jak kupiłem mieszkanie .
Więc jak się skontaktuje z komornikiem to zlame prawo ;-) gdyż zarzuci mi że otworzyłem nie swoją korespondencję .
Tak źle i tak nie dobrze he

wykluczony 666 nic nie wnosisz do sprawy ;-)
Na układu nie ma rady !!

A wracając do tematu mam kilka zdań z neta od prawnika w podobnej sprawie

Czyli według mecenasa mam otworzyć list i poinformować tego komornika jeło....
Ale prawo zabrania he
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czyli według mecenasa mam otworzyć list i poinformować tego komornika
Lepiej zmień prawnika. Żaden prawnik nie może nawoływać do przestępstwa.
Wszelkie niezbędne dane tj. dane osoby której przesyłka dotyczy, nazwę kancelarii komorniczej oraz sygnaturę akt sprawy znajdziesz na kopercie. Dla Ciebie to wystarczające informacje i nie ma potrzeby otwierać przesyłki.

Ok zrozumiałem . Dziękuję

Czy ja nie mogę zgłosić na policję zawiadomienia na komornika o możliwości popełnienia przestępstwa ??
Są w wezwaniu groźby , zastraszanie pod adres na którym jest moje mieszkanie .
Że wejdą bez mojej wiedzy , że zabiorą co chcą i wystawia na licytację .
Moim skromnym zdaniem nie powinienem być wywiad, sprawdzenie kto mieszka tam komornika czy asesora ? A w dupie się poprzewracało i myślą że to święte krowy przestępcze .!
Teraz boje się wyjść z domu , mam lęki ....

Czy ja nie mogę zgłosić na policję zawiadomienia na komornika o możliwości popełnienia przestępstwa ?
Zgłosić możesz wszystko ustnie czy pisemnie, papier wszystko przyjmie. Pytanie z jakim skutkiem? Egzekucja i pismo nie jest skierowane do Twojej osoby. W mojej ocenie zrobisz jedynie z siebie debila. Pamiętaj, że zawiadomienie o przestępstwie którego nie było, jest samo w sobie przestępstwem.
Są w wezwaniu groźby , zastraszanie pod adres na którym jest moje mieszkanie .
Ani groźby ani zastraszanie, tylko informowanie (zgodnie z kpc). I nie Ciebie, tylko dłużnika.
Teraz boje się wyjść z domu , mam lęki ....
Prędzej martwiłbym się otwartą korespondencją, nie pierdołami. Napisałem co masz zrobić.

Ostatnia edycja:
Po pierwsze ja tobie nie ubliżam ! Dwa że pismo jest do xxx jasne, ale wytłuszczonym drukiem na dole są groźby że wejdą do mojego mieszkania nawet jak mnie nie będzie zabiorą co chcą i wystawia na licytację !! To jest normalne ? To jest zastraszanie że zabiorą mnie cos z domu , to jest przestępstwo !! Mnie w moim mieszkaniu zastrasza a nie dłużnika !
Po trzecie dostalem kartkę wrzucona do skrzynki a nie w kopercie żebym otwieral .

Z czym masz problem? Tak trudno wykonać jeden telefon do kancelarii komornika? Pewnie, że masz drugą opcję i możesz biegać z pismami po policji czy prokuraturze z zawiadomieniem o możliwości popełnienia przestępstwa. Przekonasz się jak to się zakończy.
Temat wyczerpany, nie lubię powtarzać się.

Sprawa załatwiona a komornik o dziwo przyznał się do błędu :-)
Koniec tematu .
Dziękuję Reset321 👍

Powrót