E
emef
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, w 2007 roku dostalem wezwanie do zaplaty z firmy telefonicznej za zalegle rachunki. Przebywalem juz wtedy zagranica, nie wiedzialem o tym liscie, odbieral je ktos z domownikow.Okazalo sie ze bylo (tych listow) wiecej.Otoz odbyla sie juz rozprawa, zasadzone kwote do zaplaty, ktora wynosila ok 3000zl(wraz z kosztami).Ostatni list ktory odnalazlem jest z 10.2008 i jest to wezwanie dluznika do zaplaty wyslane prze komornika.
Pytanie 1.
Czy jest mozliwosc wniesienia o przedawnienie tego dlugu, czy roszczenia; nie wiem czy dlug wogole sie kiedys przedawni?
pytanie2 .
Komornik, z tego co mi wiadomo, nigdy nie pojawil sie pod starym adresem z zamiarem egzekucji dlugu.Powinienm sie z nim skontaktowac i wyjasnic te sprawe, czy moze on mi ten dlug rozlozyc na raty.. co z odsetkami, wciaz beda rosly?
pytanie 3. Zapewne trafilem na krajowa liste dluznikow, jakie ta ma konsekwencje, czy moje nazwisko zniknie z tej listy tylko w przypadku splaty naleznosci (lub smierci).
Bede bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow forum.
Pytanie 1.
Czy jest mozliwosc wniesienia o przedawnienie tego dlugu, czy roszczenia; nie wiem czy dlug wogole sie kiedys przedawni?
pytanie2 .
Komornik, z tego co mi wiadomo, nigdy nie pojawil sie pod starym adresem z zamiarem egzekucji dlugu.Powinienm sie z nim skontaktowac i wyjasnic te sprawe, czy moze on mi ten dlug rozlozyc na raty.. co z odsetkami, wciaz beda rosly?
pytanie 3. Zapewne trafilem na krajowa liste dluznikow, jakie ta ma konsekwencje, czy moje nazwisko zniknie z tej listy tylko w przypadku splaty naleznosci (lub smierci).
Bede bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow forum.