M
monk1234
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam ! 03.03.2016 otrzymałam wezwanie do zapłaty za tatę który zmarł w 2006roku. Firma Best żąda ode mnie wysłania dokumentów że jestem spadkobiercą, zadzwoniłam do Bestu i dowiedziałam się że kredyt był zaciągnięty w 2000 roku, w miejscowości odległej o 700 km od miejsca zamieszkania mego taty,również w 2004 r w Żaglu był wzięty sprzęt AGD w tej samej miejscowości i na ten kredyt ponoć była egzekucja komornicza,nieskuteczna Wszystkie adresy podane przez firmę to są w miejscowości na drugim końcu polski . Zadzwoniłam do komornika który prowadził egzekucje z zapytaniem dlaczego żadne powiadomienia nie przychodziły okazało się że Best podał adresy które posiadał ,dodam tylko że tata nigdy nie był w tej miejscowości,co nas zaniepokoiło . Okazuje się że w tamtej miejscowości pod trzema adresami które podał mi Best zamieszkiwał i nadal zamieszkuje Pan o imieniu ,nazwisku i dacie urodzenia takiej jak mój nieżyjący już tata .W PKO udzielili mi informacji że kredyt był na pesel mego taty a numer dowodu i adres najprawdopodobniej jest tamtego pana . Napisałam do Bestu o kopię zawartych kredytów bo chciałabym zobaczyć podpis czy jest on mego taty ,nie wiem czy mi wyślą bo najpierw żądają kopi przyjęcia spadku.Z informacji jakie uzyskałam wiem że Tamten Pan ma dużo zaległości w firmie Best i u komornika .Nigdy za życia Tata nie wspominał o jakiś kredytach no i nie jeździł na drugi koniec polski .Kwota jaką chcą mnie obciążyć jest ponad 12.000zl,proszę o pomoc bo nie wiem co dalej robić . Mam jeszcze jedno pytanie czytałam że kredyty się przedawniają ale i tak zostają na moim koncie co to znaczy że mogą wpisać mnie do rejestru dłużników . Nawet komornik zdziwił się że ma w rejestrze dwie osoby o tym samym imieniu i nazwisku i z ta samą datą urodzenia .