Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku luix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luix

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam w 2000r moja matka brała na raty pralkę, pół roku póżniej straciła pracę i przez jakiś czas nie spłacała rat, sprawa trafiła do komornika i komornik nie miał z czego ściagnąć w póżniejszym czasie poszła na emeryturę i komornik zaczął ściągać pieniądze z konta, gdy już zakonczył całą procedurę spłaty "kiedy już wszystko sciągnął" wysłał pismo do banku o spłacie owego długu i według wiadomości od jego sekretarki dowiedziałem się że komornik umorzył te sprawę w 2006 r.
A dwa dni temu przychodzi pismo z firmy windykacyjnej o zaległościach właśnie w tej sprawie
Dzwoniąc w tej sprawie do firmy windykacyjnej nic się nie dowiedziałem oprócz tego że jest dług w takiej i takiej wysokości za ową pralkę,
Poradzcie co robić w takiej sytuacji, komornik prawdopodobnie nie prowadzi takiego archiwum
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam

Jeżeli problem jest jeszcze aktualny proszę czekać na pismo od firmy windykacyjnej. Jeżeli takowe Pan otrzymał proszę im odpisać, że roszczenie jest bezzasadne i przesłać kopię postanowienia komornika o umorzeniu postępowania egzekucyjnego z uwagi na spłatę zadłużenia. Jeżeli nie ma Pan takiego pisma proszę jedynie podać im w piśmie Komornika który to prowadził i sygnaturę sprawy - niech sobie sprawdzą.

Powrót