wezwanie do zaplaty

• Autor wątku Autor wątku kub-an
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kub-an

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jakiś czas temu kupiłam coś na raty przez Kredyt Bank raty płaciłam w miare regularnie do czasu aż straciłam prace i były raty płacone po terminie często było tak że 3 dni po terminie raty już dzwonili z przypomnieniem że niewpłyneła do nich rata ,po spłacie całości kredytu przyszło mi pismo że mam do zapłaty jeszcze koszta za upomnienia telefoniczne i 46 zl za nieterminowe(odsetki od nieterminowych wplat wplacilam) w sumie wyszło ponad 300zl .Teraz przychodza mi poczta wezwania od firmy LEXUS z nakazem zaplacenia i dzwonia co pare dni mowiac ze jak niewplace do oddadza sprawe do komornika niechca mi tego rozłożyć na raty.Prosze mi poradzic co mam zrobic

Sprawę oddadzą do komornika jak uzyskają nakaz zapłaty. Na razie wywierają presję. Naciskają. Czy masz papier o rozwiązaniu Umowy Kredytowej. Dowiedz się w banku.
Możesz powalczyć o koszty upomnień i inne. (zależy od Umowy i regulaminu) Napisz też pismo do firmy windykacyjnej, że nie uznajesz ich roszczenia, gdyż z dokumentów jakie posiadasz wynika, że kredyt ratalny został spłacony w całości...a ich wyliczenia są niezgodne ze stanem faktycznym. I poczekaj na reakcje...

Powrót