Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku mario04
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mario04

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam ,
mam problem i pytanie odnośnie niego. Jakis czas temu szukałem pracy i natrafiłem na portal karirowo.com i bez zagłebiania się w treść regulaminu (wiem że to mój błąd) zarejestrowałem się tam bo myślałem, że pomogą mi znaleźć prace po jakimś czasie sprawdzając skrzynkę mailową otrzymalem od nich wiadomośc że za usługę za rok z góry musze zapłacić 99 zł, a niedawno przyszło wezwanie do zapłaty z datą 12.12.2012 w nieprzekraczalnym terminie 3 dni a dopiero dzisiaj przeczytałem list ponieważ poprzez pracę rzadko bywam w mieszkaniu które wynajmuje z kolegami, a ten adres podalem do korespondencji. termin 3 dni minął czy możliwe jest że mmoja sprawa trafila już do firmy windykacyjnej. Już zaplaciłbym im te 99 zł, ale nie wiem czy przez te opóźnienie nie będe musiał więcej płacić dla tej firmy windykacyjnej. Proszę pmóżcie mi i powiedzcie co najlepiej zrobić żeby się z nimi dogadać i nie płacić później przez nich astronomicznej kasy i nie ciągać się po sądach i nie wylądować w BIG-u.
Pozdrawiam i czekam na szybka pomoc.

trudno cokolwiek tu doradzic takie nam zgotowano prawo /moja rada zarzadac faktury VATz
wyliczeniem zaco mam placic / w sklepie tez musza wystawic paragon?
napewno pomoze

Późno odpisuje, ale dziękuje za informację. Podane przez ten portal telefony są głuche toteż napisałem do nich maila, w którym zażądałem faktury VAT, jak do tej pory nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi zwrotnej. Wysłałem już dwa maile do nich i jak do tej pory żadnego odzewu z ich strony, a pisałem do nich 21.12.2012. Co to może oznaczać? Lepiej już zapłacić dla nich bez tej faktury czy to może oni jednak chcą mnie naciągnąć, a może czekają aż z firmy windykacyjnej zadzwonią do mnie? Pomóżcie. Czekam na odpowiedź.

Powrót