Wezwanie do zapłaty (?)

• Autor wątku Autor wątku Gia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
10.12.2012 roku zamówiłam kuriera UPC przez firmę pośrednicząca. Zapłaciła, przyjechał kurier, zabrał paczkę, dostarczył a dziś...dostałam wezwanie do zapłaty z firmy windykacyjnej wraz załączoną fakturą za usługi dodatkowe, bo ponoć moja paczka była wg UPS większa niż deklarowałam :rolleyes: data sprzedaży na fakturze 31.12.2012. Do tego wezwanie do zapłaty wraz z ustawowymi odsetkami. Co z tym fantem zrobić? jakim prawem pośrednik obciążył mnie kosztami które naliczyło mu UPS? Nie jestem w stanie udowodnić jaki był wymiar paczki, bo nie mam kartonu. Dlaczego dostałam wezwanie do zapłaty a nie dostałam wcześniej faktury??
Z góry dziękuje za pomoc

Ogólnie problem dość powszechny ostatnio, poszperaj trochę na tym forum to znajdziesz temat z ludźmi co mają podobny problem z ups, chodzi o to że ups zakupiło automatyczny system wymiarowania paczek, który sprawdza poprawność wpisanych na liście przewozowym wymiarów, a system ten nie sprawdza czy np kawałek odstającej folii to tylko folia czy np karton, przez co paczki pakowane głównie w różnego rodzaju folie wychodzą jako większe

Wiem, czytałam. Tylko ja nie mogę "rozmawiać" z UPS bo kupiłam usługę przez pośrednika. Oni obciążyli pośrednika a ten wysłał mi wezwanie do zapłaty. W ogóle nie wiem jak to ugryźć. W regulaminie mają jasno napisane, że jeśli przewoźnik stwierdzi jakieś niezgodności to może odmówić przyjęcia przesyłki. Poza tym firma ta nie obsługuje "dużych paczek" więc dlaczego wystawili mi rachunek za taką usługę??

Powrót