Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Cinder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cinder

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie, dziasiaj otrzymałam wezwanie do zapłaty od firmy windykacyjnej Creditexpress Incasso Poland za zamówioną prenumeratę Domowego Poradnika Lekarskiego. Wg pisma mam zapłacić 89.70zl za niezapłaconą fakturę z 17.04.2000 r. Oczywiście nigdy nie zamawiałam owego poradnika a w 2000 roku miałam 11 lat. Oczywiście w piśmie straszą mnie skierowaniem sprawy na drogę sądową jesli nie zapłacę. W związku z tym mam pytanie czy mogę nie przejmować się takim wezwaniem? Czy jest to próba wyłudzenia pieniędzy? 11-letnie dziecko nie może zawierać umów a rzekomy dług jest sprzed 15 lat więc chyba już się przedawnił.

Pozdrawiam,
Cinder

Jeżeli nadal będę dostawać wezwania, czy powinnam to gdzieś zgłosić np. policja lub sąd? Czy w ogóle powinnam poinformować firmę windykacyjną, że chcą zapłaty za nieistniejącą umowę zawartą z 11-latką?

Cinder napisał:
Jeżeli nadal będę dostawać wezwania, czy powinnam to gdzieś zgłosić np. policja lub sąd?
Nie.
Cinder napisał:
Czy w ogóle powinnam poinformować firmę windykacyjną, że chcą zapłaty za nieistniejącą umowę zawartą z 11-latką?
Ja bym poinformował. Nie wiem czy to coś da.

Dziękuję bardzo za odpowiedź. :) Pozdrawiam :)

Najpierw wystosuje do nich pismo, że żądają zapłaty za nieistniejące zobowiązanie, w oddatku zaciągnięte przez 11-letnie dziecko. Jeśli to nic nie da i nadal będę dostawać wezwania to zgłosze się na policję. Dziękuję za odpowiedź :)

Powrót