wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku doris1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

doris1978

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
W czerwcu 2013 mój brat otrzymał mandat do zapłacenia w PKP Intercity za brak biletu. Ta należność została uregulowana w Urzędzie Pocztowym. Niestety na skutek jakiegoś niedopatrzenia PKP nie zarejestrowało tej wpłaty i sprzedało dług firmie windykacyjnej a ja niestety nie posiadam już tego dowodu zapłaty-zapodział się z mojej winy i w obecnym czasie firma ściga brata a ja nie mogę uzyskać od poczty potwierdzenia tej wpłaty-reklamacja działa do 13 m-cy wstecz a bank , na który była wpłata nie udostępni dowodu zapłaty, ponieważ nie jestem właścicielem konta .... i koło się zamyka. Bardzo proszę o rade, ponieważ czuje się odpowiedzialna za ten- już co prawda zapłacony dług ale już nie mam pomysłów jak rozwiązać zaistniałą sytuację.

Nie wszystkie sprawy da rade rozwiazac.
Tutaj pozostaje wyciagnac wnioski na przyszlosc i pamietac by nie wyrzucac tego typu rzeczy.

Z jednej strony ma pan rację-stąd też moja honorowa postawa odnośnie długu. Ale...w przyrodzie nić nie ginie...Skoro zostało zapłacone - możliwość potwierdzenia powinna być możliwa .Tylko nie wiem jak...niestety...tego dowieść.

Jeśli nie było sądowego nakazu zapłaty, to wystarczy pogonić windykację.

Powrót