Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Viviene
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Viviene

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dostalam pismo z kancelarii prawnej GetBack że sąd nakazał spłate długu+koszty sądowe,i sprawa zostanie przekazana do obsługi komorniczej problem w tym ze dostalam to na moj adres domowy ale nazwisko osoby ktora tu nie mieszka i nigdy nie byla zameldowana, byl to przyjaciel mojej mamy ktory mieszkal z nia przez rok moze dwa, natomiast wyprowadzil sie jakies 4 lata temu i nigdy nie byl zameldowany, bardzo prosze o pomoc czy i jak powinnam reagowac?
I czy komornik w tej sytuacji moze pojawic sie pod moim adresem???

Ostatnia edycja:
Czytanie cudzej korespondencji , jest karalne.

Moj narzeczony otworzyl jak mnie nie bylo w domu, czyli mam rozumiec ze skoro otworzylismy pismo to juz my jestesmy dluznikami?

Nie , chodzi mi o to że nie odbiera się i nie czyta korespondencji która nie jest zaadresowana do nas. W tym przypadku komornik może podejrzewać że dłużnik mieszka pod podanym adresem.

A więc i "wejść" - gdyby list nie został odebrany, tylko zwrócony z adnotacją "adresat nie zamieszkuje" problemu by nie było.

Czy to był list polecony?
PS. List z adnotacją "adresat nie zamieszkuje" nie zrobi na komorniku żadnego wrażenia. Bądźmy poważni.

Poprzedni był tak zwrócony,a ten niestety nie.
tzn ze w tej sytuacji lepiej zaplacic? mam tu w pismie termin zapłaty do 15.02, pismo jest z kancelarii prawnej nie byl to list polecony. Zarówno do orange skąd zadłużenie pochodzi jak i do tej firmy Getback bylo zgloszone ze taka osoba tu nie mieszka.

Pytasz się czy warto zapłacić cudzy dług? :oA zapłać. Wszyscy się ucieszą :)

Viviene napisał:
tzn ze w tej sytuacji lepiej zaplacic? mam tu w pismie termin zapłaty do 15.02, pismo jest z kancelarii prawnej nie byl to list polecony. Zarówno do orange skąd zadłużenie pochodzi jak i do tej firmy Getback bylo zgloszone ze taka osoba tu nie mieszka.
Ty sobie jaja z nas robisz czy ci po prostu procesor między uszami przypaliło? Bo nawet mój chomik nie wpadłby na taki interesujący pomysł :D

Pablo skoro nie chcesz pomoc to nie pomagaj, ale pewnie fajnie jest sie troche posmiac ciesze sie ze dostarczylam ci rozrywki, skoro piszecie ze otwarcie pisma to jak "wejsc" dla takich firm to nie wiem jak mialam to inaczej odebrac, wydaje mi sie ze skoro nie byl to list polecony to nie ma sie jeszce czym przejmowac, prawdopodobnie nie nalezy nic wiecej odbierac ale jak komornik sie u mnie pojawi to wiadomo ze nie mam na kazda rzecz imiennego dowodu zakupu.

Powrót