Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku szymonq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szymonq

Użytkownik
Odpowiedzi
43
Witam piszę do was z kolejny i podobnym problemem mój Tata który umarł w 2010 roku wziął w 2006 roku kredyt na siebie kredyt nie był spłacany Moja mama dostała wczoraj pismo i zadzwoniła tam i powiedziała że Tata nie żyje. Moja mama była tam nikim to był kredyt tylko na mojego tate i nie był on spłacany. Bank Sygma sprzedał ten długo Firmie EOS Fundusz inwestycyjny Zamknięty Niestandaryzowany Fundusz Sekurytyzacyjny. Dziś dostaliśmy telefon gdzie przemiła Pani chciała dane kiedy umarł mój Tata oraz z czego żyjemy dokładnie ile wychodzą opłaty i pytała o raty. Czy jest to możliwe że po 6 latach czy tam nawet wiecej nagle bank sprzedaje komuś dług i oni będą ściągać kase? Jeszcze mówiła że bank tego nie oddał do sądu bo mają jakaś tajemnicę bankową z tego co mi się wydaję to tajemnica bankowa nie obowiązuje w sądzie tak samo jak tajemnica lekarska. Wie ktoś co z tym zrobić? Pomocy!

Dostałeś odpowiedz. Bez znaczenia czy EOS Czy inny fundusz lub FW

szymonq napisał:
Lecz problem jest taki że to EOS w maju przejęło ten dług i co dalej?
To nie jest żaden problem, a zaleta. Problem może być jedynie wówczas jeśli bank miał sądowy nakaz zapłaty. Jeśli tylko BTE - roszczenie jest przedawnione.

Witam
Podepne się bo mam taki sam problem.
Właśnie dziś dostatłem takie samo pismo z Eos Termin płatności na jutro :(
Kredyt był zaciągnięty W sygma bank.w 2011 roku i w tym samym roku tato zmarł
Po rozmowie telefoniczneej z bankiem kretyt miał byc umorzony .Miałem tylko wysłac do banku kserokopie aktu zgonu ,co zrobiłem ..
Pytanie co ja mam teraz z tym robić ,jakie podjąć kroki ???
z góry dziekuje za odpowiedz

A jakie moga być ruchy Fw i czy mam juz szykować kase :(

czy bank zamknął kredyt?
czy otrzymałeś jakieś info od banku w temacie tego kredytu?
kiedy miała zostać wpłacona ostatnia rata kredytu?

to tak na początek,

Powrót