wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku jaszczurza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaszczurza

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, cześć
jestem nowa i nie za bardzo wiem gdzie dodać taki post
mianowicie mam problem z uczelnią, ponieważ dostałam wezwanie do zapłaty za powtarzanie przedmiotów, tylko, że ja w ogóle nie chodziłam na zajęcia, co powinno skutkować skreśleniem mnie z listy już dawno temu. Suma jest dosyć spora, stąd moje pytanie: czy powinnam zignorować pismo (w regulaminie studiów wyczytałam, że niezapłacenie pomimo wezwania może skutkować skreśleniem z listy), czy ta opłata może w jakiś sposób być zniesiona przy rezygnacji ze studiów? co polecacie zrobić w takiej sytuacji?
w wezwaniu jest napisane, że brak uiszczonej wpłaty może być podstawą do skierowania sprawy do sądu.

Cześć.

Jeśli byłaś fizycznie zapisana na kurs, byłaś na liście w systemie to moim zdaniem uczelnia ma prawo ściągnąć należność. Na pewno nie ignoruj tego pisma, bo odbije się to potem sprawą sądową i zapewne egzekucją komorniczą... Najlepiej zapytaj u źródła, a na pewno ktoś udzieli Ci na uczelni informacji.

U mnie na uczelni jeśli ktoś zapisał się na powtarzanie kursu i nie chodził, nadal jest zobowiązany do zapłaty za zajęcia.

Pozdrawiam!

Powrót