Wezwanie komornika, osoby nie zamieszkałej pod tym adresem

• Autor wątku Autor wątku klaudixxon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

klaudixxon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,

Otrzymałam dziś wezwanie od Komornika przeznaczone dla mojej mamy. Wezwanie zostało dostarczone pod adres gdzie matka nie mieszka już od 5 lat.

Na wezwaniu widnieje informacja, że jeżeli matka nie stawi się u komornika to ten ma prawo wejść w towarzystwie policji i ślusarza do domu. Dodam, że w domu mieszka sama 88 letnia babcia a matka wyprowadziła się 5 lat temu i kontaktu z nią nie mamy.

Co mam zrobić w takiej sytuacji? Nie chciałabym sytuacji aby komornik wraz z Policją wszedł do domu babci i np zabrał telewizor babci ponieważ "coś musi zabezpieczyć". Pomijam już jaki to będzie stres dla starszej osoby.

Proszę o pomoc co zrobić i jak to wyjaśnić?

A czemu otworzyles polecony adresowany nie o ciebie?

Komornik był w domu, nikt mu nie otworzył bo babcia się boi, więc mu nie otworzyła.
Wrzucił zawiadomienie do skrzynki bez listu, samą kartkę z pieczątką jego oraz informacji, że wzywa aby matka się pojawiła u niego dnia 21.03.
Jeżeli tego nie zrobi to uruchomi akcje policja+ślusarz.

Czy mam jechać do komornika i poinformować go o tym, że matka nie mieszka pod tym adresem od 5 lat, jest wymeldowana od 5 lat również, może przepytać sąsiadów potwierdzą, że nie ma jej tam ot tylu lat.

Poinformuj komornika o tym ze matka nie mieszka pod tym adresem od 5 lat i że jest wymeldowana od tego czasu, najlepiej na pismie.

Powrót