Wezwanie na komisje lekarską.

• Autor wątku Autor wątku Oktawian127
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Oktawian127

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam. Właśnie dostałem wezwanie na komisję lekarską od ZUSu. Jestem na zwolnieniu od około 5 miesięcy. Mam gruczolaka przysadki mózgowej. Neurolog skierował mnie na EEG głowy i badania wyszły złe i dostałem skierowanie na rezonans magnetyczny który odbędzie się dopiero w lutym. Cały czas miewam zawroty głowy i czasem tracę przytomność. Lekarz neurolog po za tymi dwoma badaniami nie skierował mnie na inne badania, wystawiał zwolnienie bez najmniejszego "ale". Czy mam się obawiać takiej komisji? Przerwą mi zwolnienie i będę musiał oddać wynagrodzenie jakie pobierałem za zwolnienie chorobowe? Jak myślicie czy moje objawy, moja choroba kwalifikuje się na ciągłość zwolnienia czy zostanie mi ono przerwane? Proszę o szybką opinię, ponieważ nabawiłem się stracha. Pozdrawiam i czekam na pomoc.

Komisja co najwyzej przerwie ci zwolnienie ale cofnieciem swiadczen "wstecz" bym sie nie martwil.

Mam nadzieję, że nie przerwą mi zwolnienia chorobowego, ponieważ nie jestem zdolny tam pracować. Wezwanie mam na 23 a zwolnienie do 25.

Jezeli nie jestes zdolny tam pracowac to po prostu przerwa zwolnienie, pracodawca cie wysle do medycyny pracy ktory orzeknie, ze nie moze cie dopuscic do pracy na danym stanowisku i otrzymasz wypowiedzenie.

Po co siedziec w pracy w ktorej nie mozna pracowac.

Ja po prostu nie chce zostać bez funduszy do życia a o prace w naszym województwie bardzo ciężko a z moimi warunkami to już wgl. Muszę się z czegoś utrzymać. Jeśli komisja przerwie mi zwolnienie przykładowo i będę musiał wrócić do pracy a pracodawca poda mi wypowiedzenie czy pod koniec trwania wypowiedzenia możliwe jest aby iść na nowe zwolnienie lekarskie?

Czy lekarz orzecznik od razu na komisji informuje o przerwaniu zwolnienia?

Powrót