Wezwanie na posiedzenie wykonwacze

• Autor wątku Autor wątku Sathronn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sathronn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.

Dostałem wezwanie na posiedzenie wykonawcze w Sądzie rejonowym w przedmiocie zarządzenia wykonania kary warunkowo zawieszonej.

Może mi ktoś opisać o co chodzi dokładnie? chcą mi odwiesić zawiasy? dodam , że zostało mi parę miesięcy do końca.

Oczywiście, że o to chodzi. A o co niby innego?

Kurator pisał o zniesienie dozoru udało się. W styczniu przyszło pismo że został zniesiony a wczoraj następne o posiedzenie. Więc nie kumam:rolleyes:

Teraz z innej strony.

Czy przy zawieszeniu kary i dostaniu po 4 latach wyroku nakazowego kary grzywny z art drogowego grozi mi odwieszenie ?:rolleyes:

Sathronn napisał:
Teraz z innej strony.

Czy przy zawieszeniu kary i dostaniu po 4 latach wyroku nakazowego kary grzywny z art drogowego grozi mi odwieszenie ?:rolleyes:

Nie napisałeś czy ten wyrok nakazowy był za wykroczenie czy przestępstwo. Jeśli to pierwsze, to nie.

Czy przypadkiem obok wyroku pozbawienia wolności w zawieszeniu nie miałeś do spłacenia jakiejś grzywny lub konieczności naprawienia jakiejś wyrządzonej szkody?

Ps. nie ufaj kuratorom.

Ostatnia edycja:
Feliks M. napisał:
Ps. nie ufaj kuratorom.
to zło wcielone , na pewno chcą Cie wsadzić do więzienia :cool: :evil:

Sathronn napisał:
Kurator pisał o zniesienie dozoru udało się.
to , że nie ma dozoru nie znaczy , że nie ma okresu próby. Czyli ,,zawiasów". to chyba jest zrozumiałe i wiedziałeś o tym ?
Czy aby nie zdarzyło się coś w okresie próby ...jakiś konflikt z prawem ( w innej sprawie ) albo faktycznie nie zapłacona szkoda czy coś innego z tego wyroku ?

A co do kuratorów poważniej ... przypuszczam ,ze gdybyś wszystko zapamiętał co mówił kurator, słuchał go to nie byłoby wezwania na żadne posiedzenie w przedmiocie zarządzenia wykonania kary.

Wyrok nakazowy był z art 97 kw w zw. art 23 ust 1 pkt2 ustawy prawo o ruchu drogowym. Dostałem za to karę grzywny w kwocie 100 zł + posiedzenia sądu itp razem wyszło 200 zł które zapłaciłem

no i jest odpowiedź . Nie przestrzeganie prawa w okresie próby .
Kurator przypominał .... żadnego łamania prawa w okresie próby . Na szczęście jest to fakultatywne a nie obligatoryjne posiedzenie w przedmiocie zarządzenia wykonania kary.

kgb14 napisał:
no i jest odpowiedź . Nie przestrzeganie prawa w okresie próby .
Kurator przypominał .... żadnego łamania prawa w okresie próby . Na szczęście jest to fakultatywne a nie obligatoryjne posiedzenie w przedmiocie zarządzenia wykonania kary.

Chcesz powiedzieć, że popełnienie wykroczenia jest to "rażące naruszenie porządku prawnego"? Nie wydaje mi się.

Dodam tylko że tak zwane "wykroczenie" zostało popełnione przy wyjeżdżaniu z pod fili sklepu podczas pełnienia obowiązków służbowych samochodem służbowym. Myślę że to jest jakaś okoliczność łagodząca.

Sathronn napisał:
"rażące naruszenie porządku prawnego"?
OCZYWIŚCIE
Zresztą jeśli się mylę to opisz to po posiedzeniu sądu. Tam będziesz miał powiedziane dlaczego odbywa się w ogóle owo posiedzenie .

Chcesz powiedzieć, że popełnienie wykroczenia jest to "rażące naruszenie porządku prawnego"? Nie wydaje mi się.
To właśnie na posiedzeniu oceni Sąd. Twoje zdanie nie ma tu żadnego znaczenia, podobnie zresztą jak samego skazanego.

Powrót