Wezwanie przedsądowe z ZTM

• Autor wątku Autor wątku MarianX82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MarianX82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

Proszę o opinię fachowców. Dziś dostałem WEZWANIE PRZEDSĄDOWE z ZTM do zapłacenia "opłaty dodatkowej..." w wysokości 286,82 zł. Jest to mandat za brak biletu z 2003 r. W piśmie straszą wpisem do KRD. Przez 10 lat nic nie przysyłali i nagle sobie przypomnieli. Zadzwoniłem do Działu Windykacji i dowiedziałem się, że wystarczy wysłać do nich pismo że jest to sprawa przedawniona. Pani powiedziała że sprawa zostanie wtedy umorzona, ale musi to być na mój wniosek.

Będę wdzięczny za fachową pomoc w zredagowaniu pisma :)

Ostatnia edycja:
MarianX82 napisał:
Witam!

Proszę o opinię fachowców. Dziś dostałem WEZWANIE PRZEDSĄDOWE z ZTM do zapłacenia "opłaty dodatkowej..." w wysokości 286,82 zł. Jest to mandat za brak biletu z 2003 r. W piśmie straszą wpisem do KRD. Przez 10 lat nic nie przysyłali i nagle sobie przypomnieli. Zadzwoniłem do Działu Windykacji i dowiedziałem się, że wystarczy wysłać do nich pismo że jest to sprawa przedawniona. Pani powiedziała że sprawa zostanie wtedy umorzona, ale musi to być na mój wniosek.

Będę wdzięczny za fachową pomoc w zredagowaniu pisma :)

Pełno jest wzorów w necie i na forum.
Ogólnie napisz że odmawiasz zapłaty, ponieważ sprawa jest przedawniona.
Możesz dołączyć podstawę prawną.

rafmik napisał:
Pełno jest wzorów w necie i na forum.
Ogólnie napisz że odmawiasz zapłaty, ponieważ sprawa jest przedawniona.
Możesz dołączyć podstawę prawną.

A dzięki ;) Poradziłem sobie nie czekając na pomoc. W sumie nie powinienem był prosić, przecież za takie rzeczy to ludzie biorą pieniądze ;)

Powrót