Wezwanie w charakterze świadka

• Autor wątku Autor wątku SweetNightmare
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SweetNightmare

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Przepraszam, nie potrafiłam znaleźć odpowiedniego działu, więc wybrałam losowo może ktoś z tu obecnych bedzie w stanie przybliżyć mi nieco sprawe. Otóż dostałam dzisiaj wezwanie na komende policji w charakterze świadka, do wydziału z przestępczością gospodarczą w sprawie RSD-51/14. Nie mam pojęcia o co chodzi, gdyż nie przychodzi mi do głowy absolutnie nic, co mogłoby spowodować konieczność mojego stawienia się jako świadek w jakiejkolwiek sprawie.. Próbuje się tam dodzwonić, ale bezskutecznie - nie ma chętnych do odebrania telefonu. Prosze o pomoc

Witam, również dostałem dzisiaj identyczne wezwanie i podobnie nie mam absolutnie żadnego pomysłu o co dokładnie może chodzić. Niestety, ale próba dodzwonienia się w sprawie wyjaśnienia także bezskuteczna. Może dowiedziałaś się czegoś więcej ?

Witam, ja również otrzymałam to samo wezwanie. Dzisiaj się tam dodzwoniłam i chodzi o szkołę siódemkę , ale dokładnie o co chodzi to mnie nie poinformowali. Nie wiem dlaczego dostałam to wezwanie skoro pierwszy raz słyszę o takiej szkole, w ogóle nie uczęszczałam do tej szkoły a tym bardziej do Bytomia bo jestem z okolic Wodzisławia Śląskiego :> . Jednak muszę się zgłosić na przesłuchanie. A jak tam u was wiecie coś więcej ?

Czy ktoś z tego wątku dowiedział się o co chodzi? Głownie mam na myśli osobę, która dostała takie wezwanie dotyczące szkoły Siódemki. Dzisiaj dostałam takie samo i nie mam pojęcia, o co chodzi z tą szkołą.

Nie bać się stawić się na Policji . Tam się wszystkiego dowiecie. Szczególnie że wzywani jesteście w charakterze świadka.

I jak byście mogli to napiszcie o co chodziło żeby inni wiedzieli.

ja dzisiaj dostałem takie samo wezwanie w charakterze świadka,z art.297 par 1 kk tj.
o wyłudzenie kredytu w sprawie szkoły 7 ,wezwanie jest do wydziału policji z walką przestępczością gospodarczą,jak listonosz dał polecony a tam pisze komenda policji wydział do walki z przestępczością gospodarczą to myślałem że dostane zawału ,to dla tego że kiedyś zostałem dwukrotnie skazany za czyny których nie popełniłem ,dlatego instytucji takich jak policja czy sądy sympatią nie pałam raczej traktuję z pogardą,
kiedyś zapisałem się do tej szkoły tam kserowali dowód osobisty,bardzo się boje bo żadnego kredytu nie wyłudziłem nie chce iść do więzienia, wezwanie mam na za tydzień
dziś pojechałem na policję żeby to wyjaśnić ale nikt nie chciał pomóc

właśnie wróciłem z komendy i chciałem za apelować do ludzi żeby się nie martwili,bo wypytują tylko takie tam pytania standardowe pytanie o tą szkołę jak wyglądała nauka ,wzywają wszystkich uczniów na przesłuchanie nie ma się czego obawiać,choć ja się bardzo dużo strachu najadłem bo myślałem że chcą mnie oskarżyć o wyłudzenie kredytu którego nie wyłudziłem

PS. a tak ogólnie Panom policjantom to radze zająć się poważnymi sprawami dzieci rostukły butelki na boisku

Powrót