Wezwanie

• Autor wątku Autor wątku Fristajlo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fristajlo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Dostałem wezwanie o następującej treści:

Wzywa się Pana(ią) do osobistego stawiennictwa w dniu 22 października 2021 (...) Na przesłuchanie w charakterze osoby, co do której istnieje uzasadniona podstawa do sporządzenia przeciwko niej wniosku o ukaranie do sądu za popełnienie wykroczenia art. 51 paragraf 1.

Mieszkam w bloku. Piętro niżej mam uciążliwą sąsiadkę, której wszystko przeszkadza, np. woda jest spłukiwana za głośno, suszarka "dziwnie" bzyczy, chodzenie za głośno na piętach itd. Wiem, jaka ona jest więc staram się nie wchodzić jej w drogę. Nie rozumiem jednak na jakiej podstawie dostałem wezwanie na komendę. Kilka dni temu był u mnie kolega, wypiliśmy po kilka piw i mogło być ciut głośniej, ale nie były to żadne wrzaski, krzyki - ot kilka razy podniesiony glos. Nie było interwencji ze strony sąsiadki, policji więc dlaczego dostałem wezwanie?

Czy to się wiąże od razu ze sprawą w sądzie czy dostanę jakiś mandat na komendzie? Jak to wygląda ze strony prawnej?

Pozdrawiam i dziękuję za odp.

wiegol napisał:
Myślisz, że na forum ktoś wie? Wszystkiego dowiesz się na miejscu.

Nigdy bym nie przypuszczał, że bez żadnej interwencji można dostać wezwanie jako zakłócanie ciszy.

Powrót