Wgląd do dokumentów, szkolenie.

• Autor wątku Autor wątku krisss1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krisss1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Sprawa wygląda tak niedawno zarejestrowałem sie w UP i złożyłem wniosek o szkolenie, niestety dostałem odpowiedz odmowna. Zostałem poinformowany ze kryteria oceny i punktacja jest do wglądu w tut. urzedzie pracy. Cały problem polega na tym ze mam ponad 25km do mojego powiatowego UP, tu pojawia sie moje pytanie czy można wysłać jakieś pismo z prośbą o przesłanie ww dokumentów do oddziału UP w mojej gminie? ewentualnie czy przysługuje mi jakiś zwrot kosztów podróży do powiatowego UP

krisss1 napisał:
czy można wysłać jakieś pismo z prośbą o przesłanie ww dokumentów do oddziału UP w mojej gminie?
A do filii UP będziesz w stanie stawić się osobiście?

Kosssz napisał:
A do filii UP będziesz w stanie stawić się osobiście?

Tak, do Filli mam 5 minut piechotą.

Ostatnia edycja:
Tak, napisałbym pisemną prośbę o udostępnienie Ci wglądu w dokumentację na terenie filii UP. W piśmie możesz poprosić o wyznaczenie konkretnego terminu i miejsca (np. pokoju) zapoznania się z dokumentami, aby niepotrzebnie nie leżały one tygodniami w filii. W piśmie tym koniecznie napisz, że z uwagi na znaczną odległość (25 km) oraz ograniczone możliwości finansowe dojazd do PUP tylko w celu wglądu w dokumenty jest problemowy. W sytuacji gdzie istnieje filia bliżej Twojego miejsca zamieszkania PUP nie powinien robić problemów.

Ostatnia edycja:
Powrót