wiatrak na działce sąsiadujacej

• Autor wątku Autor wątku Kinga_drozd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kinga_drozd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
otrzymałam pismo z gminy ze wójt wydał decyzję o środowiskowych uwarunkowaniach na budowę i eksploatacje 1 SZT siłowni wiatrowej o mocy do 1,5MW składajacej sie z wiezy o wysokości 105mrotera o średnicy 70 m o łącznej wysokosci do 140m, inwestycja ta ma powstać na działce sąsiadującej z moją wtedy moja ziemia straciu duzo na wartości , co mogę zrobić w takiej sytuacji zeby nie dopuścic do budowy wiatraka?

Z tego, co mi wiadomo z mediów, problematyka elektrowni wiatrowych, to "gorący temat".
W sejmie przedłożono projekt poselski dotyczący odległości siłowni wiatrowych od zabudowań. Podaję linki do stron związanych tematyczne z Pani tematem:
***mod***

Na stronie Sejmu RP w zakładce: Wniesione projekty ustaw, można się zapoznać z treścią
projektu przedłożonego w dniu 19 lutego 2016 r. o inwestycjach w zakresie elektrowni wiatrowych. Biorąc po uwagę tempo pracy Sejmu obecnej kadencji, ustawa może szybko wejść w życie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
czy napisałam prawidłowo, proszę o sprawdzenie

Samorządowe Kolegium Odwoławcze w Koninie
Za pośrednictwem
Wójt Gminy Koło

Odwołanie od decyzji nr GGN.6220.7.D.14-16 o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację inwestycji.

Na podstawie art. 127 § 1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego (tekst jednolity z dnia 9 października 2000 r. - Dz.U. Nr 98, poz. 1071) składam odwołanie od Decyzji nr GGN.6220.7.D.14-16 o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację inwestycji.
z dnia 29.01.2016r
Wydanej przez Wójt Gminy Koło w sprawie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach na budowę i eksploatacje 1 SZT siłowni wiatrowej o mocy do 1,5MW składającej się z wieży o wysokości 105m o średnicy 70 m o łącznej wysokości do 140m, inwestycja ta ma powstać na działce sąsiadującej z moją który to akt administracyjny otrzymałem dnia 17.02.2016r

Zaskarżony akt administracyjny został wydany z naruszeniem art. 77 § 1 w związku z art. 80 k.p.a. , które to normy prawa obligują organ administracji do zebrania i oceny całokształtu materiału dowodowego, co ma wpływ na wynik sprawy.

Budowa i eksploatacje 1 SZT siłowni wiatrowej o mocy do 1,5MW składającej się z wieży o wysokości 105m o średnicy 70 m o łącznej wysokości do 140m, inwestycja ta ma powstać na działce sąsiadującej z moją spowoduje to znaczne obniżenie wartości posiadanej własności.
Ograniczy możliwość swobodnego korzystania i zarządzania moją własnością.

Powrót