W
wiola29
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam, otrzymalam w ostatich dniach wezwanie do sadu iz ojciec moich dzieci zlozyl sprawe o uregulowanie spraw widzenia, i teraz zaczyna sie problem bo niewiem co powinnam zrobic, mam bardzo duzo dowodow swiadczacych ze ojciec dzieci jest osoba niepoczytalna (zaznaczam ze ma juz jedno dziecko z dawnego zwiazku co nigdy niemial z nim kontaktu a dziecko ma 16lat) teraz troche o jego niepoczytalnosci ( proby samobojcze, przeszlosc karna jak rowniez 4 sprawy obecnie na prokuraturze zlozone przezemnie przez ktore zostana mu rzedstawione dwa artykuly tzn za pobicie mnie, nachodzenie, grozby itd) w/w osoba nie posiada meldunku, posiadam rowniez nagrany filmik z ukrycia kiedy ojciec dzieci onanizowal sie na kamerce na czacie itd itd, dzieci jak spotykaja ojca na ulicy tosie boja i szybko chytaja mnie za reke niema to zadnego wpywu z mojej strony na zachowanie dzieci (napewno skieruje je na badanie RODK) co powinnam teraz zrobic? prosze o pomoc? jeszcze mam jedno pytanie czy te po krotce zarzuty moga swiadczyc ze moge pozbawic ojca praw rodzicielskich? czy przy pozbawieniu praw rodzicielskich w/w ma placic alimenty? ( tzn placil sprawa jest obecnie u komornika) bardzo prosze o porady, pozdrawiam