widzenie

• Autor wątku Autor wątku becia100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

becia100

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Witam serdecznie
Ojciec jest na sankcji już ponad pół roku.Nie został mu jeszcze postawiony żaden zarzut.Pobił po pianemu faceta.Swiadkiem była babcia która powiedziała mi wszystko,ale niestey z jej pamięcią jest kiepsko ze względu na wiek.Takim sposobem zrobili mnie świadkiem pomimo że nie byłam przy całym zdarzeniu.Mój ojciec ma 63 lata i ma problemy ze zdrowiem chciałabym uzyskać widzenie ale niestety Pani prokurator powiedziała że nie ma szans.Co mam zrobić i tak nie będę zeznawać ponieważ nic nie wiem na ten temat,a i tak mogę skorzystać z odmowy zeznań ponieważ jestem najbliższą rodziną .Poradżcie co mam zrobić żeby uzyskać widzenie.Z góry dziękuję

witam troche wskoczyłam w temat z inna odpowiedzia ale mam problem i nie moge sie z pania skontaktowac

1. Skoro przebywa w areszcie, musiał mu zostać przedstawiony zarzut.
2. Odmowa zgody na widzenie jest w tym wypadku jak najbardziej uasadniona, skoro jesteś świadkiem w sprawie. Nawet jesli masz prawo skorzystania z odmowy składania zeznań.

Odp: widzenie

Dziękuję za odpowiedz chociaż wcale nie jest pocieszająca,że nie ma żadnego sposobu na widzenie

Prosić prokuratora. Byle nie zbyt nachalnie, bo jak się wkurzy, to odesle z kwitkiem za każdym razem... ;)

Powrót