Większy czynsz w okresie zimowym - jestem najemca

• Autor wątku Autor wątku paulinkus1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
paulinkus1990

paulinkus1990

Użytkownik
Odpowiedzi
135
Witam, mam pytanie jesli chodzi o wynajem mieszkania. Owszem podpisalam umowe na wynajem w ktorej byla zawarta informacja ze czynsz spoldzielczy bedzie wynosil 500 zl, a w okresie grzewczym 800 zl, nie zwrocil na to uwagi, to jedyna informacja jakies nie przyuwazylam w umowie ale z tego co wiem wlasciciel nie moze napisac w umowie czego chce, ze jest to adekwatne do wielkosci mieszkania i do innych kwestii.

Czy to mozliwe zebym na mieszkaniu 2-pokojowym o wielkosci 50m2 placila 800 zl samego czynszu w okresie grzewczym?? wlasnie wyprowadzam sie z tego mieszkania chce wiedziec czy musze doplacac wlascicielce bo prosilam zeby wziela kaucje na poczet obecnego miesiaca, takie zabezpieczenie zeby nie zaczela mi wymyslac ze cos jest nie tak w mieszkaniu i nie odciagala mi tego przy wyprowadzce bo tak robi wiekszosc wlascicieli.

Czy to mozliwe zebym na mieszkaniu 2-pokojowym o wielkosci 50m2 placila 800 zl samego czynszu w okresie grzewczym?
Zapytaj w spółdzielni a nie na forum. Tu nikt nie zna odpowiedzi.
wlasnie wyprowadzam sie z tego mieszkania
Bez wypowiedzenia czy rozwiązania umowy? Przecież umowa poleci dalej a Ty nadal jesteś zobowiązana do wnoszenia opłat wynikających z umowy.
zeby nie zaczela mi wymyslac ze cos jest nie tak w mieszkaniu i nie odciagala mi tego przy wyprowadzce bo tak robi wiekszosc wlascicieli.
Dlatego należy sporządzić protokół zdawczo - odbiorczy, pod którym podpiszesz się.

Powrót