Wielkie oszustwo przy zakupie na allegro.

• Autor wątku Autor wątku Syzen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Syzen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Kupiłem telefon o wartości 750 zł pod koniec października na allegro, "kup teraz". Następnego dnia po zakupie przelałem pieniążki (przelew natychmiastowy). Wtedy nastąpiła cisza. Po tygodniu telefonowania dostałem informacje że w ciągu dni dostane skan potwierdzenia wysyłki. Nie dostałem. Po kolejnym tygodniu usłyszałem że sprzedawca "pojedzie na poczte i sprawdzi o co chodzi". Wciąż skanu nie dostałem. Przez przypadek udało się skontaktować ze sprzedawcą po ok 3 tygo od kupna. Okazało się że telefon był wystawiony na prośbe znajomego. Sprzedawca wypłacił pieniądze i przekazał a owy znajomy nie wysłał telefonu. Zarządałem zwrotu pieniędzy. Ok 2 tyg temu rzekomo zostały wysłane pieniądze na moje konto bankowe przez poczte. Podejrzewam że to kolejne kłamstwo. Oczywiście sprawa zgłoszona do POK allegro. Z posiadanym kompletem dokumentów mogę zgłosić sie na najbliższy komisariat?

Po zgłoszeniu na komisariacie, najzwyczajniej w świecie mam czekać na rozwój sytuacji? Możliwe jest aby tyle czasu trwała wpłata na konto alior sync przez poczte?

dojdą pieniądze, to śledztwo zostanie umorzone, nie dojdą to będzie kontynuowane.

Dziękuje bardzo za informacje. Pozdrawiam :)

Powrót