WIerzyciel nie zakończył sprawy pomimo postanowienia komornika

• Autor wątku Autor wątku Apokalipsa niadziei
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Apokalipsa niadziei

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie,
Proszę o pomoc w jak dla mnie w dość delikatnej sprawie. Postaram sie opisać ja w miarę szczegółowo. A zatem:
Posiadając windykacje komorniczą, postanowiłem zakończyć ją jak najszybciej i wypłacając gotówkę pofatygowałem się do komornika celem uregulowania długu, Jak dla mnie jasnym było że wpłacając całą kwotę i otrzymaniu postanowienia o zakończeniu windykacji wszystko jest uregulowane. Jak wielkie było moje zdziwienie, gdy od wierzyciela, nota bene firmy windykacyjnej, otrzymałem maila o wpisaniu mnie na liste jakiejś strony, na której można mój dług kupić. Po telefonie do tej firmy dowiedziałem się, że pomimo decyzji komornika, jestem winny jeszcze pewną kwotę dla nich, która jest księgowana jako kapitał a nie jako odsetki czy koszty postępowania.
Bardzo prosze o pomoc co muszę zrobić w tej sytuacji.

Jaka jest treść postanowienia, gdzie trafił tytuł wykonawczy - do archiwum sprawy?

Tytuł pisma: "Postanowienie o ustaleniu kosztów postępowania egzekucyjnego po zapłacie należności", gdzie postanawia się
1. zakończyć postępowanie egzekucyjne...
2. ustalić koszty postępowania...

Otrzymuje do wiadomości:
1. Dłużnik
2. WIerzyciel

Postanowienie jest z dnia 04.11.2014, zatem to już jest 3 m-c od faktu wystawienia w/w postanowienia

Powrót