windyfikacja ProfiCredit

• Autor wątku Autor wątku Loki76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Loki76

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam zwracam się do was z prośbą o pomoc poradę co robić sprawa wygada w skrócie tak moi rodzice w zeszłym roku wzieli pożyczkę w ProfiCredit w wysokości 6 tyś zł oddać mieli 11tyś według umowy po spłaceniu ok 4tyś komornik zablokował im konto w banku z tytułu innego zadłużenia i zostali bez środków do życia i wtedy się zaczeło niespłacone raty w Profi skutkowały ciągłymi telefonami straszeniem prokuraturą aż po wizyte pana z windyfikacji który walił pięściami w drzwi i krzyczał na cały blok czy wkońcu mają odblokowane konto wypytywał sąsiadów i napotkana na schodach rodzinę która przyjechała w odwiedziny z kwoty pozostałej do spłaty czyli ok 7 tyś zrobiło się 17 tys zł po 3 miesiącach niespłacania pożyczki teraz przychodzi inny pan który stara się być miły namawia rodziców żeby pożyczyli kasę od rodziny i spłacili całość czyli 17tyś po teraz pójdzie sprawa do sadu a potem komornik i wszystkiego będzie do spłaty 30 tyś i tu moje pytanie czy to jest na prawie żeby z 7 tys w 3 miesiące zrobiło sie 17 co zrobić czy czekać az sprawa trafi do sądu czy już teraz udać sie gdzieś o pomoc z góry dziękuje za rady co z tym zrobić

Skoro wzięli pożyczkę na 6 tys zł to teraz do oddania mają ok. 2,5 tys zł.
To co wygadują osobnicy z Profi Credit, a zwłaszcza ich zachowanie, jest żałosne. A namawianie do spłaty 17 tys zł to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...

Tylko ważna uwaga: sprawą musi się zająć ktoś, kto wie jak się do tego zabrać. Ehhh, gdyby to mi się trafił taki walący w drzwi pan, to on by mi jeszcze potem płacił za swoje występki :)

Czyli zwrócić się z tym do adwokata czy iść do radcy prawnego?

sugeruję radcę.
Na razie to z czym pójdziesz? Będzie sprawa w sądzie, to wtedy się udasz. Albo zapytasz tutaj

Powrót