M
mmxxl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam dokładnie 20 lutego 2016r sprzedałem rzecz niematerialną (pieniądze w grze) poprzez paypal za kwote 50$ ... tydzień później kupujący zgłosił nieautoryzowaną tranzakcje. Dzisiaj dostałem pierwszego maila od firmy Arvato i tutaj nasuwa się pytanie . Czy jesteś jakaś szansa na udowodnienie prawdy na moją strone? czy przegrałem z góry. Zamieszczam maila od firmy:
Swoją drogą czytałem wiele tematów na temat paypal i wszystkie są z roku 2012,2013 a nie znalazłem z tego roku dlatego zakładam może coś się zmieniło .
Czy jest szansa że firma za te 170zł pozwie mnie do sądu? Bo czytałem gdzieś w internecie że sprawy sądowe zaczynają się od 400zł? Proszę o szybką pomoc .Sygnatura sprawy:
Nr klienta
Nr rachunku:
Szanowny Panie,
W związku z udzielonym pełnomocnictwem* informujemy, że Bertelsmann Media Sp. z o.o. oddział „arvato services Polska” monitoruje należności spółki PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A.
Prosimy o uregulowanie zadłużenia wobec naszego Zleceniodawcy w kwocie 180,13 PLN do dnia 05.05.2016.
Stan zadłużenia na dzień 02.05.2016:
Należność Główna: 178,29 PLN
Odsetki: 1,84 PLN
Zapłacono: 0 PLN
Do zapłaty: 180,13 PLN
Wpłaty należy dokonać na poniższy rachunek bankowy:
Arvato Services Polska
Z poważaniem,
Bertelsmann Media sp. z o.o. oddział „arvato services Polska”
Swoją drogą czytałem wiele tematów na temat paypal i wszystkie są z roku 2012,2013 a nie znalazłem z tego roku dlatego zakładam może coś się zmieniło .