O
olus2303
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam serdecznie. W czerwcu 2009r zmarł mój ojciec, nie miał żadnego majątku i myslelismy ze nie miał dlugow wiec nikt nie odrzucal spadku. Ok 1,5 roku temu okazalo się ze istniał - w pko nie wiem czy byl to debet na koncie czy niesplacona karta debetowa (umowa zawarta w lutym 2008r więcej szczegółów nie znam). Wydzwaniali do mnie z firmy windykacyjnej Best zebym splacila chociaż część a resztę spłacą inni spadkobiercy ale wiedziałam ze gdybym to zrobila to musialabym spłacać całość, nie chciałam z nimi rozmawiac przez stosowanie takich zagrywek z ich strony. Zasiegnelam opinii prawnika i powiedzial ze dlug jest przedawniony. Dzisiaj otrzymałam pismo od firmy Best abym przeslala im dokumenty spadkowe czy został odrzucony itd. Ponownie zasiegnelam opinii prawnika - innego i powiedzial mi ze dlug nie jest przedawniony i przedawni sie za 3lata. Teraz juz sama zglupialam i nie wiem czy mam sie kontaktowac z ta firma i splacic dlug ojca o ktorym nie wiedziałam, czy to po prostu "olac" bo jest przedawniony. Oprócz mnie jest jeszcze mama i trojka rodzeństwa - rodzeństwo za granica i nie utrzymujemy kontaktu, a mama sama jest pozadluzana przez chorobę taty.