Windykacja GetBack

• Autor wątku Autor wątku adagor28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adagor28

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Witam wczoraj 25/06/2018 , zapukał do moich drzwi windykator z firmy GetBack , kiedyś prowadziłem dzialalność gospodarczą którą zamknąłem w 2009 r. Windykator twierdzi że pozostal jakis nieduży dług po działanosci, mówie że nie przypominam sobie o zadnym długu, a po drugie powiedzialem mu że nawet jezeli taki by byl to już jest przedawniony, a on mi mówi że ostatnio była jakaś cesja która przerwała bieg tego przedawnienia, nie wiem o co mu chodzi żadnej cesji ja sobie nie przypominana przynajmniej przez te 9 lat, nie mial żadnych konkretnych dokumentów przy sobie tylko jakies nr spraw, kazalem mu przekazac sprawe na droge sądową i go pożegnałem, mam teraz pytanie co zrobić w razie dostane nakaz sadowy do zapłaty, a i jeszcze czy ta firma windykacyjna jeszcze legalnie dziala na rynku, bo w maju miala oglosic upadłośc

Prosze o przeniesienie tematu do działu windykacji ...

Ostatnia edycja:
adagor28 napisał:
kazalem mu przekazac sprawe na droge sądową i go pożegnałem
Bardzo słusznie i grzecznie :)
adagor28 napisał:
mam teraz pytanie co zrobić w razie dostane nakaz sadowy do zapłaty
Zapoznać się z pouczeniem, zgodnie z nim wnieść sprzeciw podnosząc stosowne zarzuty.

Dziękuje za szybką odpowiedź, w razie będą nowe informacje w sprawie będę informował.

Cesje nie przerywają przedawnienia, jak jeszcze raz przyjdzie to mu powiedzieć żeby poszedł się douczyć.

karaczoch napisał:
żeby poszedł się douczyć
Z pewnością o tym wie, ale wcisnąć "kit" może dłużnik "łyknie" to w ich przypadku raczej standard :)

Kanas napisał:
wcisnąć "kit" może dłużnik "łyknie"
Potrafią przedawniony dług połączyć z młodszym (jak się trafi , oczywiście) i podawać dłużnikowi sumę , a datę wymagalności z młodszego.
To tak dla informacji .

Powrót