Windykacja i działania e-kancelari. Proszę o radę

• Autor wątku Autor wątku marekhtk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marekhtk

Użytkownik
Odpowiedzi
128
Prowadzę małą jedno osobową firmę jestem po rozwodzie w czasie trwania związku żona narobiła mi długów które w miarę możliwości spłacam ( oczywiście na drodze sądowej domagam się spłaty tych długów ) ostatnio zadzwoniła do mnie pani z e-kancelarii prawnej i żądała spłaty zadłużenia względem sieci orange ( telefon mojej żony który był na moją zarejestrowany na moją firmę kwota 2300 zł ) połowę tej kwoty spłaciłem i spłacę resztę tylko jak tylko będę miał środki na to. W chwili obecnej pani z e-kancelari dzwoni do mnie i mnie ( dosłownie nęka ) że jak nie spłacę natychmiast zadłużenia to powiadomi moich kontrahentów i znajomych. Pozwoliła sobie zadzwonić do moich znajomych ( którzy nie są związani z moją firmą , tylko są na stronie internetowej wymienieni jako członkowie stowarzyszenia które mamy założone i w nim działamy i powiadomiła ich o moich problemach finansowych i próbowała wymóc na nich by mi przekazali że mam spłacić kwotę zaległą w jak najszybszym czasie ) Co mam zrobić w tym przypadku chcę pospłacać jak najszybciej długi, nie uchylam się od płacenia tych długów tylko nie mam tej kwoty na już by wszystko spłacić. Czy działanie e-kancelarii jest prawne czy mogą wydzwaniać do moich znajomych i informować ich o moim zadłużeniu ? Czy mam prawo do mnie dzwonić i mnie w ten sposób nękać , czy może to nie jest nękanie ?

Powrót