Windykacja i komornik

• Autor wątku Autor wątku redgirl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

redgirl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam pytanie jak to jest że dostaje pismo o długu i od komornika i od windykacji Intrum , czy nie powinno być tak że zajmuje się tym albo jeden albo drugi?

Ok, dzięki
A teraz mam jeszcze jedno pytanie. Dostałam pismo od Intrum , propozycję że zaniechają dochodzenia należności nawet do 40% zadłużenia , oczywiście jeśli jednorazowo wpłace całość czyli jakieś 5000 pln. Czy warto wpłacić i dadzą mi spokój czy wpłacać tak jak dotychczas po 80 pln?

Opowiedz więcej o sprawie - z kiedy to roszczenie, czy odebrałaś nakaz z sądu, kiedy itp. Na ten moment za mało danych aby ci poradzić najkorzystniejszą dla ciebie opcję

Roszczenie to jest z 2010 ,nakaz sądu pewnie odebrałam(nie jestem teraz pewna , nie mam możliwości w tej chwili tego sprawdzić)wiem że mam dług zdaje sobie z tego sprawę i chce go spłacić ale bez przesady żeby taką kwotę

redgirl napisał:
wiem że mam dług zdaje sobie z tego sprawę i chce go spłacić ale bez przesady żeby taką kwotę
Widzisz, tak ten biznes wygląda - albo walczysz albo dajesz się strzyc.
Dowiedz się czy odebrałaś nakaz osobiście, bez tej informacji nic nie ruszymy naprzód

ma dlug,a to ze jest przedawniony to inna sprawa.
Kiedys nie zaplacila kary,mandatu cokolwiek. Jezeli ktos ma brak checi do splaty zadluzenia (slusznego ) to jest uczciwym czlowiekiem. Brak checi do splaty nazywam slowkiem na "o ..." a ludzi innym slowem.

Niestety na takiej uczciwości daleko nie zajedziesz (a szkoda); chcesz uczciwie spłacić, a tu się okazuje że chcą cię strzyc na maksa, bo akurat jeleń się sam nawinął.

Powrót