Windykacja i wypowiedzenie umowy karty kredytowej

• Autor wątku Autor wątku xyz987123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xyz987123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

mam pytanie odnośnie karty kredytowej. Zarówno ja jak i Maż nie mamy obecnie pracy. Zarabiamy dodatkowo, ale niestety to są bardzo małe kwoty i ledwo starcza na życie i rachunki.
Mam w banku wbk kartę kredytową, którą mi bank wypowiedział i mam 30 dni na spłatę zadłużenia. Niestety nie mam takich pieniędzy ani możliwości pożyczenia. Rozmawiałam z Panią i prosiłam o możliwość rozłożenia na raty, powiedziała, że nie ma takiej możliwości jeżeli nie mam zatrudnienia. co mogę w takiej sytuacji zrobić. Czy jeżeli będę miesięcznie spłacała po 100-200 zł, jakiekolwiek kwoty mogą sprawę przekazać dalek tzn do kancelarii?
Bardzo proszę o pomoc

Sprzedadzą od razu Twój dług windykatorom, a to wkrótce skończy się nakazem zapłaty i komornikiem.

sprawe można skierować do kancelarii prawnej w każdej chwili kiedy rachunek ma opóźnienia w spłacie- zależy do od subiektywnej oceny pracownika zajmującego sie sprawą, wcześniejszej historii spłat na tych kartach i kontaktów z właścicielami kart. Jeżeli będziecie w kontakcie z bankiem zadeklarujecie wpłaty na poziomie około 10% ( można próbować około 6% całości zadłużenia) to nie powinno być problemów by bank zgodził sie na taką formę spłaty. najlepiej napisać pismo i poleconym wysłać do banku z pls o pisemną odpowiedź. wyjaśnić ze trudna sytuacja i prosicie o możliwość rozłożenia zadłużenia na raty- powinno być ok.

Powrót