windykacja komornicza na rzecz telefonii komórkowej

• Autor wątku Autor wątku bezrobotny12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bezrobotny12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Mam ostatnie takie pytanie gdyż nie wiem co mam robić.
Miałem jakiś czas temu abonamenty w jednej sieci komórkowych na literę P.
Dostałem w zeszłym roku ( we wrześniu) list z windykacji ze muszę zapłacić kwotę plus odsetki inaczej skierują sprawę do sądu. Ja niestety nie miałem z czego zapłacić i dostałem niedawno list k komornika gdzie długu jest kilka tysięcy więcej. Moje pytanie brzmi z kim się dogadywać żeby spłacić ten dług (z windykacją czy z komornikiem). Sieć komórkowa umywa ręce gdyż uważa ze dług nie należy już do niej choć komornik się na tą sieć powołuje.

Witam i odświeżam temat. U mnie sytuacja wygląda tak. Za życia mój dziadek zawiązał umowę z firmą N na internet. Umowa została podpisana na 2 lata po tym okresie była przedłużana automatycznie w ten sposób że ja z moim bratem opłacaliśmy kolejne faktury. W tym czasie nasz dziadek zachorował i zmarł. Jeszcze przez kilka miesięcy opłacaliśmy faktury wystawiane na naszego dziadka w trakcie postanowiłem zawrzeć umowę na internet z firmą O która została zawarta w dniu 25.03 i od tego moemntu przestałem opłacać faktury wystawiane przez firmę N. Sądziłem że firmy dogadają się i firma O przejmie łącze od firmy N. Niestety w jednym czasie zacząłem dostawać 2 faktury od tych firm tak jakby obydwie naliczały koszty dostawy internetu. Po otrzymaniu 2 kolejnych faktur od firmy N postanowiłem zakończyć to wysyłaniem aktu zgonu do firmy N. Jednak firma N zdążyła naliczyć 117zł za 2 poprzednie faktury których postanowiłem nie opłacać. Obecnie jestem straszony windykacją ze strony N. Czy w takiej sytuacji trzeba opłacić te 2 faktury z N? Termin opłaty wyznaczono do 21-05-2016.

Umowa uległa rozwiązaniu z dniem śmierci abonenta

amelia2013 napisał:
Umowa uległa rozwiązaniu z dniem śmierci abonenta

Ok. Tyle że firma N nie wiedziała o śmierci abonenta. Została poinformowana o tym po 2 miesiącach które zostały naliczone. Czy w takim wypadku windykacja może zostać skierowana na moją babcie która jest spadkobierczynią majątku dziadka?

Powrót