Windykacja Należności Sądowych.

• Autor wątku Autor wątku stawik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stawik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Otóż jakieś trzy miesiące temu policja mi chciała wystawić mandat, ale ja tego mandatu nie przyjąłem. Odwołałem się do sądu, po krótkim czasie przyszło do mnie pismo, że muszę w ciągu 30-tu dni zapłacić mandat w wysokości 100 zł. Tzn. sprawa itd. odbyła się bez mojej obecności i wlepili mi mandat.

Oczywiście zlekceważyłem ten mandat. Następnie po jakimś miesiące ponownie przyszedł list poleconym w którym było napisane, że mam 7 dni na zapłacenie mandatu, no i następnie sobie zlekceważyłem ...

I dzisiaj dostałem następny list polecony w którym jest zawarte, cytuję fragment zamieszczony w korespondencji :

Sąd Rejonowy w XXX Windykacja Należności Sądowych wzywa Panią/Pana na posiedzenie w sprawie II W 342/12, które odbędzie się w dniu XX/XX/2012 o godz. XX w sali XX tut. Sądu. Przedmiotem posiedzenia będzie zamiana na karę aresztu.
W przypadku uiszczenia grzywny w kwocie 100zł - stawiennictwo na posiedzenie nie jest obowiązkowe.
I kieruję do Was pytanie co mam o tym sądzić, czy rzeczywiście, jeśli nie zapłacę tych pieniędzy, zamkną mnie w areszcie ?

I kieruję do Was pytanie co mam o tym sądzić, czy rzeczywiście, jeśli nie zapłacę tych pieniędzy, zamkną mnie w areszcie ?
Tak, zamienią karę grzywny na karę aresztu.

Powrót