windykacja Orange

• Autor wątku Autor wątku yanoosh54
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

yanoosh54

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
W skrócie. Otrzymałem telefoniczną informację z firmy Orange, że obowiązki operatora mojego numeru telefonicznego przejmuje firma. W związku z tym, że nie podpisywałem żadnej umowy na zmianę operatora, a także nie upoważniłem tej firmy do rozwiązania w moim imieniu umowy z Orange oraz że nigdy nie miałem żadnego kontaktu z przedstawicielem tej firmy i kurierem w tym samym dniu złożyłem w salonie Orange oświadczenie, że nie zmieniam operatora. Pomimo tego zmiana operatora nastąpiła. Wystąpiłem o przesłanie mi kopii dokumentów i kopie takie otrzymałem i bez wątpliwości stwierdziłem, ze moje podpisy są sfałszowane. Obie firmy w odpowiedzi na moje liczne pisma nie przekazały mi żadnych informacji gdzie, kiedy, w jakich okolicznościach i w obecności którego z pracowników Telekomunikacji Cyfr została podpisana umowa. Sprawę zgłosiłem do prokuratury i trwa obecnie postepowanie w tej sprawie. Wczoraj dostałem od firmy windykacyjnej pismo z wezwaniem do zapłaty za zerwanie umowy. Co powinienem zrobić, skoro de facto zerwania umowy nie było, a w rzeczywistości fakt ten będzie określony wyrokiem sądu.

Podejrzewam, że FW skieruje sprawę do sądu albowiem chyba nie ma żadnej wiedzy o konkretach sprawy. Może warto wysąć impismo z opisem całej sprawy i odmówić zapłaty?

yanoosh54 napisał:
Podejrzewam, że FW skieruje sprawę do sądu albowiem chyba nie ma żadnej wiedzy o konkretach sprawy.
niech kieruje, przecież tej umowy nie podpisywałeś,
yanoosh54 napisał:
Może warto wysąć impismo z opisem całej sprawy i odmówić zapłaty?
a po co pisać, szkoda 6 zł na list, ale jak chcesz to pisz,

Powrót