Windykacja Pactor

• Autor wątku Autor wątku Andrzej1975
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andrzej1975

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.3 lata temu założyłem internet Netii z którą umowa skończyła się w zeszłym roku i jej nie przedłużyłem. 2 miesiące po założeniu tego internetu wyprowadziłem się z domu ponieważ byłem w separacji a rok później się rozwiodłem. Była żona płaciła regularnie rachunki aż do momentu 2 miesięcy przed zakończeniem umowy kiedy Netia robiła przerwy w sygnale i była żona powiedziała że nie będzie płacić za coś czego nie ma. Od dwóch miesięcy dzwonią do mnie z firmy windykacyjnej o zapłatę 160zł a dziś dostałem od nich maila z wezwaniem przed sadowym i żeby sie z nimi skontaktować. W sumie nie mam zamiaru się z nimi kontaktować tym bardziej że już przestałem od nich odbierać telefon. Co mogę dalej zrobić żeby dali mi spokój a ja też nie mam ochoty za to płacić.
Pozdrawiam

Co najwyżej zapłacić i żądać zwrotu od żony. Przedawnienie nie wejdzie tutaj w grę...

Tak tylko że to się wiąże z kosztem tej windykacji plus założenie sprawy w sądzie i bez pewności ze ją wygram. A nie mam kasy tyle żeby sobie na to pozwolić.

kosztem windykacji? są określone? czy może kwota 160 zł zawiera już odsetki ustawowe oraz koszty? Kwota ta nie jest wielka i szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens ciągać się z firmą windykacyjną po sądach dla takiej kwoty. W odniesieniu do żądania zwrotu od żony - skoro się pan wyprowadził, to na pewno ma pan jakieś poświadczenie gdzie i od kiedy pan mieszka, a zatem nie problem będzie udowodnić żonie, że to ona korzystała z tej usługi internetowej.

Powrót