Windykacja pożyczka CETELEM

• Autor wątku Autor wątku Cinex181
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cinex181

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,

W 2006 roku mój wujek kupił w sieci carrefour towar na raty (umowa została zawarta między nim a Cetelem Bank). Umowa ta nie posiada żadnego numeru i została zawarta w lutym 2006 roku (jest jakiś kod kreskowy, data zawarcia, towar jakiego dotyczy itp.). Obecnie wobec wujka prowadzona jest windykacja dotycząca umowy kredytowej z BGŻ zawartej w maju 2006 roku. Jako załącznik podana została właśnie ta umowa na zakup towaru zawarta z Cetelem w lutym. Wiem, że Cetelem stał się częścią BGŻ, ale jak można tłumaczyć tą sprawę? Nawet jeżeli faktycznie windykacja dotyczyła by tego towaru to jak można tłumaczyć to, że umowa zawarta była w lutym a windykacja dotyczy umowy zawartej w maju? Oczywiście w tych wszystkich pismach od Ultimo są zawarte numery umów których dotyczy windykacja, data ich zawarcia, numery rachunków, a na umowie z Cetelem załączonej nie ma żadnego numeru, jest inna data zawarcia.

Czy postępowanie dotyczące umowy kredytowej zawartej w maju 2006 może dotyczyć załączonej kopi umowy na towar zawartej w lutym 2006? Czy raczej jest to inny dług?

Cinex181 napisał:
Czy postępowanie dotyczące umowy kredytowej zawartej w maju 2006 może dotyczyć załączonej kopi umowy na towar zawartej w lutym 2006?
według twojego pierwszego opisu to raczej nie, ale żeby odpowiedzieć na zadane pytanie trzeba mieć wgląd w dokumenty,
Cinex181 napisał:
Czy raczej jest to inny dług?
być może tak jest, ale bez kwitu trudno coś powiedzieć,

Wezwanie do zapłaty zawiera:
numer umowy zawartej w maju, kwotę zobowiązania, i parę innych szczegółów oraz opis innych zobowiązań nie dotyczących powyższej sprawy jest to ujęte w formie tabeli

Jako załącznik do wszystkich dokumentów z sądu, ultimo itp. wrzucona jest umowa z Carrefour dotycząca zakupu towaru (dokładnie tv) na raty zawarta pomiędzy wujkiem a Cetelem Bank w lutym.

Są wymienione w wezwaniu do zapłaty inne długi więc gdzie okazując te papierki najszybciej dowiem się czy to wezwanie faktycznie dotyczy umowy na zakup towaru z lutego skoro zostało dodane to jako załącznik?

możesz wrzucić skan umowy z lutego 2006 r, umowy kredytowej z BGŻ zawartej w maju 2006 roku oraz pisma od firmy windykacyjnej (zamarz wrażliwe dane)

Postaram się jutro w pracy ponieważ w domu nie mam skanera. Nie ma tam załączonej umowy zawartej z BGŻ z maja, jest tylko ta zawarta z Cetelem za pośrednictwem Carrefour z lutego. I tak jak mówiłem jest na niej jakiś kod kreskowy pod spodem cyfry ale nie ma jasno napisane "umowa numer...". W piśmie od firmy windykacyjnej natomiast opisano że dług dotyczy umowy z wyszczególnionym numerem zawartej z BGŻ w maju.

Powrót