Windykacja Usługi Telekomunikacyjne.

• Autor wątku Autor wątku Agatka3151
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agatka3151

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam.

Otóż sprawa wygląda następująco, w zeszłym roku wzięłam na siebie umowę w jednej z firm świadczących usługi telekomunikacyjne na 24 miesiące. Z miejsca zamieszkania się wyprowadziłam i nie mogę dalej korzystać z ich usług, ponieważ w miejscu obecnego zamieszkania, takowych nie świadczą, ale dalej muszę płacić. Obecnie nie mam żadnych dochodów, nie mam też nic na siebie, jestem zameldowana u rodziców. Moje pytanie jest takie, ponieważ obecnie nie mam z czego płacić, to chciałabym się dowiedzieć, jak wygląda postępowanie windykacyjne w moim przypadku i czy komornik coś może zabrać? Tzn. Jestem zameldowana u rodziców, tam jest sporo wartościowych rzeczy, ale ich. Czy komornik ma prawo je zabrać za mój dług ?? Czy musi mieć pewność, że dana rzecz należy do mnie ?

Agatka3151 napisał:
Czy musi mieć pewność, że dana rzecz należy do mnie ?
Przeciwnie. Komornik musi być jedynie przeświadczony, że dana rzecz znajduje się we władaniu dłużnika. Oznacza to, że zajęciu może podlegać każda ruchomość znajdująca się w miejscu zamieszkania dłużnika (w sensie lokalu, w którym dłużnik mieszka). Uwaga, w miejscu zamieszkania. Zameldowanie nie ma żadnego znaczenia.

Aha czyli musiałby udac się do miejsca w którym aktualnie mieszkam? Bez mojej obecnosci w miejscu zameldowania nie moze nic zrobic ?

No ale ja nie mam żadnego majątku....Nic w domu rodziców nie jest na mnie. CO w takiej sytuacji ??

W ogóle to na jakim etapie jest sprawa i przede wszystkim co mówi umowa na temat zmiany miejsca zamieszkania i braku możliwości świadczenia usługi pod innym adresem?

Powrót