windykacja w SMS365 PIlne

• Autor wątku Autor wątku Martyna1104
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Martyna1104

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam

Szukam pomocy w odpowiedzi na moje pytanie. Czy ktoś miał może styczność z windykacją w firmie Sms365? Chodzi o to, że dostałam tydzień temu wypowiedzenie umowy, nie byłam w stanie spłacić całej kwoty w ciągu tych 3 dni jakie otrzymałam, o czym poinformowałam firmę. Pisałam pisma o rozłożenie na raty, o polubowne zalatwienie sprawy.. wszystko na nic. Otrzymuje maile od nich, że mam się spodziewać że windykator terenowy pojawi się u mnie w miejscu zameldowania i muszę mu zaplacic do reki dlug (co jest bzdura bo nie muszę nic mu placic). Chodzi mi o to, po jakim czasie firma rzeczywiscie oddaje dlug do windykacji zewnetrznej i czy rzeczywiscie wysylaja terenowego czy raczej dzwonia? Dodam że niby windykator mialby przyjechac do mnie do Poznania z Warszawy i mam poniec koszty jego podrozy :) a pocaluje klamke poniewaz ja nie mieszkam w miejsu zameldowania, wiec czy bez upewnienia sie czy jestem, ta jego podroz mialaby sens?

dostałam właśnie sms od Inspektora sms365, że w czwartek bedzie u mnie na adresie zameldowania. Wiec napisalam mu ze nie mieszkam tam od lat i czy mozemy sie umowic na innym adresie a on "NIE". To mu napisalam ze w takim razie informuje, ze mnie tam nie zastanie a osoby ktore tam mieszkaja sa poinformowane ze nie maja prawa go wpuszczac a w razie watpliwosci moga zawiadomic policje. I jesli chce sie ze mna spotkac to prosze o telefon to podam adres zamieszkania. I cisza... jak myslisz?

Martyna1104 napisał:
Myślę że jedzie utartym schematem z broszurki. Po co w ogóle ci jakieś spotkania i strata czasu? Uzbieraj pieniądze, spłać.

Wole zeby sie ze mna spotkal niz jechal do rodziny ktora nic nie wie. Picowalam go z tym. Ale fakt jest taki ze i tak tam nie mieszkam od lat. I jesli ma przyjechac to zastanawia mnie fakt po co ma jechac miejsce w ktorym juz wie ze mnie nie zastanie a nie chcial sie zgodzic na inny adres. Zeby mnie zastraszyc?

Witam Martyna1104, co wyszło z ta wizytą odwiedził ktoś twój adres?

eee... nijakiego windykatora nie masz obowiązku wpuścić (do mnie tez dzwonili ze przyjdą zinwetaryzowac majątek, hahah). Co mogą zrobić: 1. zrobić w sądzie nakaz zaplaty; 2. jak nie wniesiesz sprzeciwu, uruchomić egzekucje komorniczą

Powrót