Windykacja- wgląd w nieopłacone mandaty.

• Autor wątku Autor wątku Szat3k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szat3k

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
napiszę krótko bez opisywania całej sytuacji:
Firma : SECUS przysłała list o niedużym zadłużeniu bez problemu udzielili mi informacji że to za stare mandaty, ale gdy poprosiłem o przesłanie kopii mandatu będącą podstawą prawną do roszczeń finansowych otrzymałem odp:
Kod:
Dzień dobry,

Podstawą prawną jest cesja zakupienia wierzytelności którą Pan otrzymał. 
Mandaty są do wglądu tylko i wyłącznie w Kancelarii po przedstawieniu pisemnego wniosku.

Z poważaniem,

Zespół Windykacji Kancelarii Corpus Iuris

I moje pytanie brzmi czy mam jakiekolwiek szanse i prawo żeby mi przesłali kopię mandatu?

Szat3k napisał:
I moje pytanie brzmi czy mam jakiekolwiek szanse i prawo żeby mi przesłali kopię mandatu?

Podesłać kopi Tobie nie muszą, ale Ty również nie musisz za nic płacić.

Jak nie chcą podesłać tych kopii w większości przypadków oznacza to sytuację, że żadne mandaty nie istnieją.

Co to są w ogolę za "mandaty"?

Cesja jako podstawa prawna roszczenia :D :D :D :D
Tak jak napisał rafmik - jak na tym etapie robią pod górkę, to raczej mocnych dowodów nie posiadają... Poza tym sami piszą że to mandaty? Ja rozumiem że zwykły zjadacz chleba nie odróżnia mandatu od opłaty dodatkowej, ale windykacja?

Tak to nieopłacone mandaty za brak biletów:
Kod:
Sprawa dotyczy nie zapłaconych mandatów za przejazd bez biletu ZKM. Są to dwa mandaty :

Numer mandatu – 9345; data wystawienia 2011-09-07,

Numer mandatu – 10453; data wystawienia 2011-10-20.

to najlepiej sie nie przyznawać puki co do mandatów niech oni mi udowadniają?

i pytanie czy mogli mnie podać do BIGu czy to tylko ich groźby?

Uważam, że sprawy są przedawnione. Gdyby było inaczej, to już dawno poznałbyś pana komornika :)
Zakończ dyskusje, pożycz szczęśliwego nowego roku i więcej nie rozmawiaj. BIG-ami się nie przejmuj, niegroźna uciążliwość w razie czego.

Powrót