Windykacja za Canal+

• Autor wątku Autor wątku Janosik155
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Janosik155

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie.
Mam na imię Robert, moje pytanie odnośnie windykacji za Canal+
W 2000r podpisałem z Canal+ umowę na 2lata lecz zerwałem ją z powodów osobistych. Przestałem płacić nie odpowiadałem na wezwania do zapłaty mówiąc prostym językiem migałem się. Teraz dostałem 05. 2011r wezwanie do zapłaty lub sprawa trafi do sądu E-Sądu i do zapłaty będę miał 1800zł + koszta Sądowe lub zapłacić połowę Firmie windykacyjnej, wiem że w razie nie odwołania się do Sądu to narosną większe koszta sądowe i komornicze, chcę spłacić dług ale nie płacąc Firmie windykacyjnej żadnych odsetek. Moje pytanie ,czy mam jakieś szanse chodzi mi o to czy po tak długim czasie sprawa nie przedawnia się , czy odwołanie do Sądu zmniejszy mi dług lub go anuluje z powodu przedawnienia , jakie najlepsze będzie dla mnie wyjście.Wspomnę że pani z windykacji powiedziała że sprawa się przedawnia ale dług pozostaje i że oni biorą nie całe sto złotych samych odsetek a Canal+ naliczył mi samych odsetek 800zł+ dwa rachunki nie zapłacone i brak zwrotu sprzętu , lecz sprzęt oddałem tylko w innym terminie.
Proszę o poradę.

Napisać do firmy windykacyjnej, że podnosisz zarzut przedawnienia.
Odbierać polecone by (możlwe, że skierują sprawę do sadu)) by nie przeoczyć listu z sadu.
Jeśli przyjdzie z sadu nakaz zapłaty złożyć sprzeciw z powodu przedawnienia
Uprzedzając następne pytania. Proszę skorzystać z opcji szukaj; temat wałkowany setki razy np wzór sprzeciwu znajdzie pan w poście nakaz zapłaty
z dn. 26/04/2011 napisany przez BOOM

Witam.
Dziękuję za pomoc , czytałem wzór napisany przez użytkownika BOOM , czy ten wzór mogę wykorzystać w swojej sprawie ?
Po ilu latach sprawa taka jak moja przedawnia się ?
I jeżeli pani z windykacji dzwoniła do mnie o zapłatę połowy i się zgodziłem to i tak mogę złożyć pismo o przedawnieniu w razie sprawy Sądowej czy w tedy Sąd nie weźmie tego podania pod uwagę bo zgodziłem się na spłatę połowy zadłużenia ( wspomnę tylko że to była rozmowa telefoniczna nic nie podpisywałem ?

Możesz.
Przedawnienie po 3latach
Rozmowa nic nie przerywa. Nic nie podpisuj, nic nie obiecuj. ( nie jest zadziwiające, że tak szybko odpuścili połowę długu?)
Napisz do firmy windykacyjnej, że roszczenie przedawniło się. ( we wzorze masz paragrafy)oczekujesz zaprzestania bezzasadnego; nękania,dzwonienia, wywierania presji, straszenia. Oczekujesz postępowania sadowego gdzie udowodnisz swoje racje,

Witam.
Dziękuję jeszcze raz , wstrzymam się z zapłatą i wyślę Firmie windykacyjnej pismo takie jak załączył użytkownik BOOM , o sprawie jak się potoczyła i zakończyła poinformuję w moim poście.
Pozdrawiam.

Powrót