Z
zdziwiona123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam
Prosilabym o rade w ponizszeh sprawie.
Mianowicie otrzymalam informacje od kzk gop ze w latach 2005-2014 moje mandaty za jazde bez biletow zostaly przekierowane do firmy windykacyjnej. W ciagu ostatnich lat byc moze raz zostalam przylapana na jezdzie bez biletu. Zaś w dalszych pewnie czesciej biorac pod uwage wiek
Chaialabym sie zapytac czy jezeli do tej pory nie chcieli sciagnac ode mnie naleznosci to maja do tego prawo biorac pod uwage ze chca wliczyc w to mandaty od roku 2005? Nie moge nigdzie znalezc jednonzacznej odp. czy istnieje cos takiego jak przedawnienie. Na jednym portalu pisza ze nie, znow na innym jest ze mandaty za bilety komunikacyjne po 2 latach sieprzedawniaja a firmy windykacyjne wyorzystujac niewiedze dluznikow sciagaja oplaty dodatkowe z dlugami. prosze o pomoc. pozdrawiam serdecznie
Prosilabym o rade w ponizszeh sprawie.
Mianowicie otrzymalam informacje od kzk gop ze w latach 2005-2014 moje mandaty za jazde bez biletow zostaly przekierowane do firmy windykacyjnej. W ciagu ostatnich lat byc moze raz zostalam przylapana na jezdzie bez biletu. Zaś w dalszych pewnie czesciej biorac pod uwage wiek