Windykacja za niezapłaconą fakturę

• Autor wątku Autor wątku Tripel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tripel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.

Około 2 miesięcy temu po założeniu konta zadzwoniono do mnie i zgodziłem się w rozmowie telefonicznej na zakup punktów na poratlu oferteo. Po zapoznaniu sie dokładniej jak to działa stwierdziłem, że to jednak nie bedzie dla mnie opłacalne i nie zapłaciłem faktury jak i nie korzystałem z portalu.
Dzisiaj dostałem informację, ze jesli nie zaplace tego do 2 dni to zajmie się tym firma komornicza. Tu pojawia sie pytanie do was - muszę płacić czy da sie to jakoś ugrać bez tego?

Po pierwsze warto pamiętać, że jest to firma windykacyjna, a więc będą jedynie dzwonić i wzywać do zapłaty. Do komornika potrzebny jest wyrok sądu. Najlepiej zadzwonić do oferteo, korzystałem z ich usług i prawdopodobnie się zgodzą. Jeżeli nie skorzystał Pan z puntków trudno uznać usługę za wykonaną. Jeżeli kontakt z oferteo nie pomoże to pozostaje spróbować dogadać się z firmą windykacyjną. Nawet jeżeli skierują sprawę do sądu można się efektywnie bronić, natomiast w tym przypadku prawdopodobnie do sądu nie dojdzie, gdyż jest duża szansa, że sąd powództwo oddali.

Powrót