windykacja za Oc 2011którego nie zawierałam- samochód sprzedałam w 2007

• Autor wątku Autor wątku 2015aga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2

2015aga

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
WITAM
W 2007 roku sprzedałam samochód a w 2015 dostałam ugodę od firmy windykującej długi .Po zapoznaniu sie z okolicznosciami których nie ma w ugodzie okazało się ze kupujący nie zarejestrował go na siebie i na moim dowodzie rejestracyjnym zawarł oc .dwie polisy opłacił a dwie nie.mnie pociągaja do zapłatY za nieopłaconą polise zostały juz wydane wyroki w 2014 roku tylko ze wszystkie informacje wysyłano na adres stary widniejący na dowodzie rejestracyjnym pojazdu nie mając o niczym pojecia poprosiłam o wyjaśnienia dostałam tylko sygnature sprawy i ze mam zgłosić sie do sądu o akta sprawy
OD KIEDY BIEGNIE TERMIN NA ZŁOŻENIE SPRZECIWU OD NAKAZU ZAPŁATY KTÓREGO MI NIE DOSTARCZONO. BO CHYBA UGODA TO NIE TO SAMO?

Ostatnia edycja:
Jeśli nie doręczono ze względu na zły adres to nie biegnie wcale.

więc ugoda którą dostałam poczta nie wpływa na termin

wysłałam skan umowy sprzedaży ale firma jest nie ugieta mnie traktuje jako dłużnika mino że nie ja zawierałam tą umowe . więc tylko zostaje Sąd ale czy po złożeniu wniosku o przywrócenie terminu i sprzeciwu od nakazu zapłaty sąd będzie rozpatrywał ta sprawę ponownie juz z moim udziałem?

2015aga napisał:
po złożeniu wniosku o przywrócenie terminu
To nie do końca tak. Poczytaj w dziale windykacja. Jest bardzo dużo wątków z poradami, co robić w tej sytuacji. Sam wiele razy pisałem.

ok . dzięki . dzwoniłam do rzecznika praw ubezpieczonych i powiedziała ze odkrecanie tego trzeba zacząć od przywrócenia terminu do złożenia sprzeciwu bo z dokumetów które posiadam to nie mnie powinni ścigać. A że na mój dowód ktos zawarł ubezpieczenie to na poliśie są moje dane , miałam pecha bo w tym samym roku się wyprowadziłam to wszystkie informacje szły na zły adres . jak myslisz nie znajac prawa sama sobie z tym poradzę dzięki za odp

2015aga napisał:
ok . dzięki . dzwoniłam do rzecznika praw ubezpieczonych i powiedziała ze odkrecanie tego trzeba zacząć od przywrócenia terminu
Nie otrzymałaś nakazu z uwagi na błędny (stary adres), więc nic nie trzeba przywracać. Składasz sam sprzeciw oraz udowadniasz prawidłowy adres zamieszkania. To wszystko

DZIĘKI za odp. Tak też zrobiłam teraz czekam co Sąd na złożone dokumenty .I czy jego odpowiedz będzie dla mnie jasna na tyle że bez pomocy prawnej sama to ogarnę.

Powrót