M
mix2000
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam,
w 1997 roku zakupiłem telefon komórkowy w firmie Centertel.
Były to pierwsze telefony komórkowe bez karty SIM.
W 1998 roku sprzedałem telefon i przesłałem wszystkie dokumenty do Centertela.
Z nowym właścicielem podpisałem umowę potwierdzoną pieczątką Urzędu Skarbowego.
Niestety przez jak mniemam bałagan w Centertelu nadal widniałem jako jego właściciel.
Osoba która kupiła telefon narobiła na nim długów.
W roku 2005 odezwała się do mnie firma windykacyjna która naturalnie zarządała zwrotu długu.
Po przesłaniu do nich odpowiednich dokumentów potwierdzających fakt sprzedaży telefonu przed powstaniem na nim zadłużenia sprawa jak myślałem została zakończona.
Niestety w 2011 firma odezwała sie ponownie.
Po takim długim czasie nie mam juz wszystkich dokumentów dotyczących tej transakcji.
Pozostało mi jedynie potwierdzenie wysłania dokumentów do tej firmy windykacyjnej, która obecnie twierdzi że żadnych dokumentów nie otrzymała.
Co mam z tym fantem dalej robić?
w 1997 roku zakupiłem telefon komórkowy w firmie Centertel.
Były to pierwsze telefony komórkowe bez karty SIM.
W 1998 roku sprzedałem telefon i przesłałem wszystkie dokumenty do Centertela.
Z nowym właścicielem podpisałem umowę potwierdzoną pieczątką Urzędu Skarbowego.
Niestety przez jak mniemam bałagan w Centertelu nadal widniałem jako jego właściciel.
Osoba która kupiła telefon narobiła na nim długów.
W roku 2005 odezwała się do mnie firma windykacyjna która naturalnie zarządała zwrotu długu.
Po przesłaniu do nich odpowiednich dokumentów potwierdzających fakt sprzedaży telefonu przed powstaniem na nim zadłużenia sprawa jak myślałem została zakończona.
Niestety w 2011 firma odezwała sie ponownie.
Po takim długim czasie nie mam juz wszystkich dokumentów dotyczących tej transakcji.
Pozostało mi jedynie potwierdzenie wysłania dokumentów do tej firmy windykacyjnej, która obecnie twierdzi że żadnych dokumentów nie otrzymała.
Co mam z tym fantem dalej robić?