Windykacja za umowę, której nie podpisywałam

• Autor wątku Autor wątku lailac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lailac

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Jakiś czas temu próbowałam podpisać umowę z jedną z firm telekomunikacyjnych. Nie było to możliwe, gdyż widniałam na ich wewnętrznej liście dłużników. Nigdy nie podpisywałam żadnej umowy ani nawet nie wiedziałam, że ktoś posłużył się moim dowodem osobistym. Pod adresem zameldowania nie mieszkam od 4 lat dlatego nie przychodziły żadne wezwania czy pisma.
Zażądałam od operatora dostępu do umowy i próbowałam wyjaśnić, że ktoś posłużył się moimi danymi. Dwukrotnie zgłaszałam nadużycie a jedyną odpowiedzią od operatora jest list, w którym napisano, że sprawa nie należy już do nich, bo dług został sprzedany do zewnętrznej firmy windykacyjnej. Umowy te zostały podpisane w 2012 roku w miejscowości w której już nie mieszkałam a kwota kary za nie płacony abonament to ponad 2 tys złotych. Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Dodam tylko, że firma windykacyjna również, nie przyjmuję moich wyjaśnień i grozi zajęciem konta.

Przestan gadac z ta firma tylko idz na policje i zloz zawiadomienie jezeli nic nie podpisywales. Ta podkladka bedzie ci potrzebna gdyby potem firmie sie nudzilo i skierowali sprawe do sadu.

Powrót