windykacja

• Autor wątku Autor wątku stokrotka25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stokrotka25

Użytkownik
Odpowiedzi
69
Witam

Mam pytanie. otrzymalam podwojne wynagrodzenie i pieniedzy nie oddalam (byla to pomylka banku) po dwoch miesiacach otzrymalam pismo z banku ze sie pomylili i wyslali mi podwojna kwote i ze mam kase oddac. odpisalam im ze wynagrodzenie podwojne moglo byc premia lub pieniedzmi za nadgodziny i jezeli faktycznie bedzie to pomylka banku to moge im oddawac w ratach np. po 50 w momencie jak znajde prace bo w przed wynagrodzeniem zostalam zwolniona. otrzymalam informacje ze moge splacic w ratach po 235 zl miesiecznie. na to pismo nie odpisalam ani nie splacalam i dostalam pismo ze komornik zajal mi konto co w takiej sytuacji moge zrobic??

druga sprawa w sierpniu chce wyjsc za maz i mam pytanie czy te dlugi ktore mam na chwile obecna przed slubem czy wejda w sklad mojego przyszlego meza?? chodzi o to czy moj maz bedzie musial je splacac potem???
stokrotka25 jest on-line Raportuj zły post Edytuj / usuń wiadomość

piszesz że na wygrodzenie wszedł komornik, a czy w ogóle była jakaś sprawa sądowa? dostałaś jakiś nakaz zapłaty. generalnie, jeżeli nie była to premia, to zobowiązana jesteś do zwrotu tego wynagrodzenia i jest to oczywiste. Co do przejścia długu na przyszłego męża-nie ma takiej możliwości

podobno byla ale ja nie dostalam wezwania do sadu a wpismie od komornika bylo napisane ze na podstawie rozpoznania sprawy przez sad komornik bedzie sciagal naleznosci

a jezeli chodzi o to wynagrodzenie to na konto mi siadl komornik a bank zablokowal mi w polowie dnia jedna kwote a potem odblokowal i po dwoch miesiacach wyslali pismo ze sie pomylili

no ale podał jakąś sygnaturę akt? musiał być w tej sprawie jakiś pozew o zaplate i powinnaś go dostać, a jak nie pozew to sam nakaz w postępowaniu upominawczym, a wcześniej wezwanie do zapłaty listem poleconym. Przede wszystkim nalezy dowiedzieć się czy istnieje wyrok w tej sprawie, a jeśli tak to jaka jest jego treść. Ponadto, jeżeli nie pracujesz to komornik nie będzie miał czego ściągnąc, chyba że posiadasz jakieś ruchomości, ale przede wszystkim trzeba się dowiedzieć jaki wyrok bo przysługuje prawa do odwołania się od niego

Powrót