Windykacja ***

• Autor wątku Autor wątku monika.cebernik123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monika.cebernik123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Umowę z prywatną opieką medyczną *** nawiązałam 7.02.2018 umowa została zawarta telefonicznie. Był to pakiet rodzinny czyli 2 os. dorosłe+ dzieci
*** + Medycyna Rodzinna + partnerskie za 139zl
Zgodnie z umową po 24 miesiącach na początku stycznia wysłałam Rezygnacje z ubezpieczenia, lecz nie dostałam żadnej odpowiedzi.
Po około pół roku dostawałam smsy z zaprzestaniem świadczeń, usług i że mam zapłacić zaległości,pomimo iż listownie w terminie zgłosiłam rezygnację z usług , a dług przekazują firmie windykacyjnej. Wysyłali smsy bez możliwości odpowiedzi i bez żadnych danych umożliwiający kontakt.
Od tamtej pory była cisza, aż do dziś.
Dostałam wezwanie do zapłaty.
Nie Ma żadnego kontaktu z tą firmą, na maile nie odpisują, numery telefonu są nieaktualne.

Trochę zaczełam się interesować tą Firmą i dowiedziałam się że w lutym 2018 UOKIK uznał że *** jest winne szeregu naruszeń praw konsumentów i nakazał Firmie zwrócić bezprawnie pobrane opłaty.
Firma wielokrotnie została ukarana Finansowo przez UOKIK za naciąganie i oszukiwanie klientów.
Sąd ogłosił upadłość *** w grudniu 2018, nie mając o tym pojęcia cały czas płaciłam, ale nie zamierzam płacić dalej.W ówczesnym czasie kiedy nawiązywałam umowę świadczeń, firma *** wraz ze spółką *** właśnie parali się takim procederem , wymuszeń zapłaty , oraz ignorowaniem pism rezygnacji ze świadczeń, z tego co wiem pod koniec 2019 roku ze względu na wypłynięcie do informacji publicznej informacji o nadużyciach , wymuszeń , wyłudzeń pieniędzy od ludzi, zerwali współpracę .

Czyli tak to wygląda , pomimo zgłoszenia listownego w nakazanym terminie , rezygnacji z usług , zero odpowiedzi, nr tel są nieczynne, w placówkach *** nie można się niczego dowiedzieć, a proceder wymuszania trwa, i nadal próbuje się wyłudzić ode mnie pieniądze . jak w tej chwili przez firmy windykacyjne
moderacja
Bez danych identyfikacyjnych proszę !

Ostatnią edycję dokonał moderator:
monika.cebernik123 napisał:
Zgodnie z umową po 24 miesiącach na początku stycznia wysłałam Rezygnacje z ubezpieczenia, lecz nie dostałam żadnej odpowiedzi
Posiadasz potwierdzenie wysłania pisma ?

Niestety nie znalazłam potwierdzenia, wysyłałam listem poleconym, ale gdzieś mi przepadł

niemam też żadnego kontaktu z tą firmą
Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Niestety nie znalazłam potwierdzenia, wysyłałam listem poleconym, ale gdzieś mi przepadł
Zatem nie masz jak wykazać, że poniższe jest prawdą;
Zgodnie z umową po 24 miesiącach na początku stycznia wysłałam Rezygnacje z ubezpieczenia
listownie w terminie zgłosiłam rezygnację z usług
Polecam skontaktować się z pocztą, zaciągnąć informację czy uzyskanie potwierdzenia jest możliwe. Inaczej należy traktować tak, jakby żadnego pisma nie było.

byłam juz na poczcie, nie prowadzą rejestru listów poleconych osób prywatnych tylko firm

Cóż, zatem należy traktować tak, jakby żadnego pisma nie było.

niewiem co teraz zrobic

Nic nie zrobisz. Nie zadbałaś o swój interes. Możesz tylko czekać.

Powrót